Zon, zon en nog eens zon


Ook vandaag schijnt de zon uitbundig in Oostenrijk. In de ochtend trekken er nog wat wolkenvelden weg maar in de loop van de dag komt de zon er steeds meer bij. De lucht is warmer en in het westen kan het lokaal al 25 graden worden. Elders wordt het 20 tot 24 graden. Er staat maar weinig wind.

Komende avond en nacht is het helder, maar koelt het niet zo hard als als de afgelopen nachten met helder weer. Het is ongeveer een graad of 10 op z’n koudst. In afgesloten hoge dalen iets lager.


Morgen is het nog zonniger en warmer. Overal kan de 25 graden grens gehaald worden. Op 1500 meter is het ook mild met een graad of 15. Er staat opnieuw maar weinig wind.

Zaterdag warm en in de ochtend flink zonnig. In de middag kan er in het oosten en noorden een lokale onweersbui ontstaan.


Ook zondag is het perfect nazomerweer, de kans op een bui is weg. De zon schijnt van vroeg tot laat en de temperatuur komt uit rond de 25 of 26 graden. Mogelijk is door een föhn werking in oa. het Inntal 27 graden mogelijk.

De nieuwe week brengt maar weinig verandering. Daarom wil ik er voor nu ook niet teveel woorden aan vuil maken. Het is op een enkele dag met wat wolkenvelden of lokaal buitje op en top nazomerweer. Genieten dus!

Jeroen Elferink

Weerstation FANtastisch Oostenrijk live

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Hieronder een voorbeeld hoe dit op je mobiel eruit ziet. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Push Bericht FANtastisch Oostenrijk

Banner Chalethuren Oostenrijk

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...