Zon, zon en nog meer zon !

Zon, zon en nog meer zon !

HOOG1

Het is gewoon fantastisch nu in Oostenrijk. Er ligt tot in de laagste dalen een dik pak sneeuw en de zon schijnt volop. En de komende tijd blijft het zo want een stevig hogedrukgebied ligt nabij Oostenrijk.

1140_hd

Bij deze condities durf ik wel te stellen dat we op dit moment in de mooiste periode van de hele winter zitten. Want ondanks de zon is het nog altijd koud genoeg, bewijze dit webcambeeld uit Zell am See. Het meer hier is namelijk volledig dichtgevroren. De laatste keer dat dit gebeurde was februari 2013.

tmin_17012112_17012000

Ook de komende tijd blijven de avonden en vooral nachten flink koud. Op uitgebreide schaal, vooral in de diepe en windstille dalen, komt het nog altijd tot strenge vorst. Overdag is het dan prachtig zonnig en rond nul. Heerlijk skiweer waarbij de piste’s goed zullen blijven.

HOOG2

En ja hoe saai of geweldig wil je het hebben. Dit is de temperatuur en neerslaggrafiek op 1500 meter voor Tirol.  Het blijft eigenlijk met grote zekerheid tot ongeveer 29 januari zonnig, droog en stabiel weer.  Ook de temperatuur blijft redelijk stabiel, met koude nachten en overdag rond nul.

Het enige wat roet in het eten kan gooien is mist in de dalen. Vooral na het weekend nemen de kansen hierop toe. Dan kan het best zijn dat de dorpen de hele dag mist of nevel hebben, terwijl het in de bergen prachtig zonnig blijft ! Welke dalen hier na het weekend gevoelig voor zijn kijken we natuurlijk zondag weer naar.

HOOG3

Fijn weekend,

Jeroen Elferink
Meteoroloog bij FANtastisch Oostenrijk

Summit Travel

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht