Zon, zon en nog eens zon

Zonsondergang Hohe Salve SkiWeklt

Het weerbericht voor deze week is eigenlijk best wel saai. Met nog maar 1 week voordat de 1e wintermaand december begint schijnt de zon deze week flink. Alleen vandaag is het tijdelijk wat minder mooi. Voor de rest kunnen we copy+paste voor elke dag doen!

Vandaag bepalen vooral wolkenvelden het weerbeeld in Oostenrijk. Een zwak frontrestant loopt vast in het hogedrukgebied en zorgt voor een minder mooie dag. Met name in het oosten en noorden kan de bewolking dik genoeg zijn voor wat lichte regen of een vlokje sneeuw vanaf 1500 meter. In het westen breekt later vanmiddag de zon soms door. In Vorarlberg zou zelfs de zon nog even flink kunnen doorbreken. Daarbij ligt de temperatuur tussen de 4 en 10 graden. Dat zijn vrij normale waarde voor de tijd van het jaar. Op 1500 meter ligt het kwik rond of iets boven nul.

Begin deze week domineert een hoog nabij Oostenrijk, later in de week zorgen lagedrukgebieden vanuit het zuiden voor een föhn

Morgen, dinsdag volgt de eerste zonnige dag van de lange reeks. Met het oplossen van nevel en mist breekt overal de zon flink door. De lucht zal met name in de bergen diepblauw zijn. Op 1500 meter ligt de temperatuur tussen de 7 en 4 graden, vrij hoog voor eind november. Woensdag volgt een kopie, al zal dan de nevel en mist in het laagland hardnekkiger zijn. Op 1500 meter kan het 8 of 9 graden worden. In de dalen zullen lokaal zeer grote verschillen optreden. In brede open dalen kan het kwik naar 13 tot 16 graden schieten, absurd hoog. Maar in windstille en schaduwrijke dalen blijft het kwik soms rond nul steken.

Ook de dagen daarna verlopen ronduit zonnig. Het hogedrukgebied verliest wel terrein en lagedrukgebieden komen dichterbij. Hier vooruit zal waarschijnlijk enkele dagen een föhn komen te staan. De nulgradengrens trekt zich daardoor terug tot boven de 3000 meter!

De langere termijn biedt perspectief voor een eventuele kou-uitbraak vanuit het oosten. Waarschijnlijk krijgen we te maken met een luchtdrukblokkade. Maar in de temperatuur op 1500 meter zit nog flink wat spreiding en dus onzekerheid. Wat wel zeker is, is dat het de komende 2 weken zo goed als droog blijft. Lees: de komende 2 weken geen sneeuw van betekenis! Dat is toch wel zuur voor eind november.

Jeroen Elferink
Meteoroloog

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn weer te bestellen. We hebben weer een partij binnen gekregen maar let op! Op = Op Wees er dus snel bij.

Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar België dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Een buffy is net wat comfortabeler te dragen in de skiliften het komende winterseizoen. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Colada Sport2000 banner

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht