Zon, zon en nog eens zon!


Zon, zon en nog eens zon!

De komende dagen is het weerbericht relatief saai, omdat dagelijks de zon schijnt. De lucht is de komende dagen strak blauw. Daarnaast blijft het relatief koud en samen met de verse sneeuw wachten prachtige dagen op ons.

Vanmorgen start de dag met lage temperaturen, in de meeste dalen hebben we te maken met strenge vorst. Iets de bergen in is het minder koud, maar met veelal -4 tot -8 graden, zeker niet warm. Daarbij is de lucht strak blauw, al kan in sommige dalen ook wat nevel of mist voorkomen. Gaandeweg de dag lossen nevel en mist op en schijnt overal de zon uitbundig. De lucht blijft strakblauw en er staat maar weinig wind. De maxima liggen tussen -5 en +1 graden.

Vanavond en komende nacht is het opnieuw helder. Omdat er maar weinig wind staat koelt het opnieuw hard af, in de meeste dalen liggen de minima tussen -8 en -18 graden.

Morgen zien we weinig verandering in het weerbeeld en temperatuur. Van opkomst tot ondergang schijnt de zon uitbundig en met maar weinig wind is het op en top wintersportweer.

Zaterdag stroomt geleidelijk minder koude lucht Oostenrijk binnen. Echter blijft het volop zonnig. Na een opnieuw koude start stijgt de vorstgrens naar 1700 meter. Hieronder kan het dus even tot dooi komen. Maar in de lagere en schaduwrijke dalen blijft het ook zaterdag overdag vriezen.

Ook zondag schijnt de zon volop en vanuit het noorden stroomt koudere lucht binnen. Op alle hoogtes blijft de temperatuur de gehele dag onder nul. In de loop van maandag neemt de kans op sneeuwbuien toe, een kortstondige nordstau bouwt zich op. Dinsdag volgt waarschijnlijk opnieuw zonnig kaiserwetter.

Jeroen Elferink

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Banner Fantastisch Oostenrijk (900 x 600 px)

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×