Zon, zon en nog eens zon in Oostenrijk

Gisteren brak in Damuls de zon al fraai door

Zon, zon en nog eens zon in Oostenrijk
Het weerbericht gaat de komende dagen erg saai zijn. Een groot hogedrukgebied zorgt namelijk voor zonnig en rustig weer. Maar het is de eerste dagen nog wel aan de frisse kant, met vooral koude nachten. Zo kan het regionaal streng vriezen. Ook na het weekend blijft het eerst nog zonnig, maar dan gaat wel de temperatuur in de lift.

Vanmorgen beginnen we met helder weer en lage temperaturen. In de met sneeuw bedekte dalen vriest het momenteel nog matig tot streng. Ook in de bergen is het koud met op 2000 meter -11 graden. Gelukkig loopt de temperatuur in de meeste dalen op naar waarden nog nét onder nul. Ook zorgt de zon voor aangename condities. Bewolking is er amper vandaag, hooguit wat dunne sluierbewolking. Kortom de skipistes zullen top zijn en het weer is prachtig met veel zon. Beter wordt de wintersport niet.

Komende avond en nacht blijft het helder en koelt het opnieuw hard af. Onder een helder hemel gaat het opnieuw matig tot strenge vriezen. Veelal komt de temperatuur tussen de -9 en -22 graden uit. Lokaal kan het nog kouder worden.


Morgen volgt opnieuw een zonnige dag. Na een koude start is het opnieuw genieten van de zon en kaiserwetter. Enige verschil is mogelijk wat lage bewolking in Steiermark, elders blijft de lucht blauw.

Ook de dagen erna blijft het prachtig zonnig weer. Geleidelijk loopt de temperatuur wel iets op, maar de vorstgrens komt niet boven de 1000 meter uit. Zaterdagmiddag trekt er tijdelijk meer bewolking over. Ook na het weekend blijft de zon volop schijnen. Maar het wordt wel iets milder met op 1500 meter een temperatuur die van -5 naar +4 oploopt. Het kan dus zomaar een vleugje lenteachtig worden.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Chalet.nl grote banner 900-600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Intersport Twinsport banner 1200x700

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...