Zon, zonniger, zonnigst

Hogedruk zorgt voor zonnig weer vanaf Finland tot Spanje

Zon, zonniger, zonnigst
De komende dagen is het zon, zonniger, zonnigst. Hogedrukgebieden bepalen deze week het weerbeeld in Europa en ook Oostenrijk. Het is tijdens de 2e voorjaarsvakantieweek dan ook perfect wintersportweer. Toch zijn er vandaag ook gebieden waar het tijdelijk wat bewolkter is of zelfs een beetje sneeuw valt.

Vandaag hebben we namelijk te maken met een tweedeling in Oostenrijk, in de deelstaten Vorarlberg, Tirol en Karinthië geldt zon, zonniger, zonnigst. In de Oostelijk deelstaten overheerst juist de bewolking. En tussen deze tweedeling in hebben we een gebied met een wisselend weerbeeld tussen wolkenvelden en zon.

In het westen schijnt de zon de gehele dag van opkomst tot ondergang. Met weinig wind is het hier genieten van kaiserwetter bij -3/-4 op 1500 meter. In het oosten overheerst de bewolking en uit de bewolking kan soms een vlokje sneeuw vallen. Bij een matige tot vrij stevige oostenwind is het hier bitterkoud met temperaturen die teruglopen naar -10 op 1500 meter.


Uiteindelijk trekt komende avond en nacht het gebied met bewolking en lichte sneeuw ook over de westelijke deelstaten. Hierdoor volgen vanaf de tweede nachthelft brede opklaringen en koelt het hard af, strenge vorst is mogelijk.


Vanaf morgen tot aan zeker zaterdag is het in heel Oostenrijk juist zon, zonniger, zonnigst weer. De zon gaat overal overuren maken en de temperaturen lopen voorzichtig op. Maar de koudste randjes verdwijnen al is er zeker in de nachten nog strenge vorst mogelijk. In de lagere dalen aan vooral de zuidkant kan het tijdens de middagen soms erg lenteachtig aanvoelen. Maar op 1500 meter blijft het gelukkig wel veelal iets onder nul waardoor de pistes goed blijven.

Jeroen Elferink-Ruijsch
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza.

Chaletnl-banner-900x600

Mesnerwirt Westendorf

WERKZE OOSTENRIJK grote banner 900 600

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...