Zondag een koufront en daarna wat frisser

Zondag een koufront en daarna wat frisser – Eigenlijk hebben we niks te klagen. Gisteren was het nog een FANtastische dag in de Alpen en ook vandaag plakken we daar nog zo’n dag bij aan. Met name het zuidoosten van Oostenrijk ligt nog in de warme lucht. Maar er zit wel een korte weersverslechtering aan te komen.

Koufront (blauwe lijn) trekt richting de Alpen

Vandaag ligt Oostenrijk nog bezuiden een aanstormend koufront. In de ochtend is het overal nog lekker zonnig en staat er een zwakke wind die uit het (zuid) westen waait. Maar in de loop van de dag zal de wind een beetje toenemen en draaien richting west en daarna verder richting het noordwesten. Tussen een hogedrukgebied op de oceaan en lagedruk boven Scandinavië  wordt er koelere en vooral wat vochtigere lucht aangevoerd. In de loop van de dag zal de bewolking dan ook toenemen en komen er meer en meer stapelwolken opzetten. Het blijft tot  in de middag nog wel droog. Het ligt een beetje aan de snelheid van het front  dat op ramkoers ligt met de Alpen noordzijde. In de avond is het dan zeker overal bewolkt en gaan de eerste buien vallen. Als eerste aan de noordkant van het Alpenmassief. De wind trekt aan en is duidelijk frisser dan de dagen ervoor. De maximum temperaturen liggen tussen de 23°C in het westen en de 30°C in het uiterste (zuid) oosten.

Zondag veel neerslag

Zondag is een regendag. Het koufront komt over Oostenrijk en overal moet met regen rekening gehouden worden. De temperaturen doen een flinke stap terug en de noordelijke wind staat flink door. Het is erg onaangenaam. Gelukkig is het maar voor 1 dag. De maxima liggen tussen 17°C en 25°C graden. Het westen wederom het koelst.

Hogedruk verovert Europa op maandag

Maandag is de storing alweer voorbij getrokken. Er kan hier en daar nog een bui naar beneden komen maar zo slecht als zondag wordt het niet. Wel is het erg koel en er kan zelfs in de ochtend rond de 2000 meter wat sneeuw naar beneden kunnen komen. In de loop van de dag knapt het dan op, trekt de regen weg en komt de zon tevoorschijn. Op het moment dat de zon doorkomt kan de temperatuur ook weer lekker oplopen. Een uitloper van het Azorenhoog zorgt voor stabilisatie van het weer. De wind neemt af en het wordt weer erg aangenaam.  Maar dus wel met iets lagere temperaturen.

Geen wolkje aan de lucht op dinsdag

Op dinsdag is het Kaiserwetter dan weer helemaal terug. Maar daar kijken we in de loop van de week dan weer naar.

Fijn weekend!

Ronaldo

PS Hieronder nog wat beelden hoe het er gistermiddag op de webcam uitzag!

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

1 reactie

  1. Annet schreef:

    Mooi filmpje! Heimwee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht