Zondag in de bergen WINTERS met SNEEUW

Zondag in de bergen WINTERS met SNEEUW

Gisteravond en vannacht is de neerslag binnen gedrongen in Oostenrijk. En we richten dan even onze speciale aandacht op de alpen. Daar gaat op zondag de hele dag neerslag vallen. Hieronder 3 kaarten waar je de sneeuwgrens kunt zien. De verwachting is dat deze daalt overigens tot 1000 meter, wie weet wel in een paar alpendalen nog lager. Wie daar nieuws over heeft mag zeker reageren.

Neerslagkaart Oostenrijk 11 oktober 2020

Zondag is een natte dag. De paarse kleur is sneeuw!


Vorstgrens Oostenrijk 11 oktober 2020

De vorstgrens zit nog wel boven de 1000 meter maar we verwachten tot deze hoogte wel wat sneeuwvlokken.


Neerslag hoeveelheden Oostenrijk 11 oktober 2020

Neerslaghoeveelheden tot en met maandagavond. Dit zijn getallen waar ze in de gletsjer gebieden erg blij van worden.

Wij verwachten zelf een sneeuwgrens tussen de 800 en 1300 meter en het kan zijn dat het in Karinthië ook op sommige plaatsen lager ligt. In het westen, vooral in Vorarlberg valt niet de hele dag neerslag. Maar zeker ook in het noord oosten kan de neerslag erg mee vallen. Overigens kan aan het eind van de middag en avond regen en sneeuwval weer toe gaan nemen. Op een hoogte van 2000 meter wordt het min 3 graden.

Maandag, is het nog steeds aan de koude kant en ook kunnen we een beetje de zon weer zien. In de ochtend schijnt de zon in Vorarlberg, in het Tiroolse Oberland, in Oost-Tirol en Karinthië. Verder zijn er veel wolken, in de bergen en in het oosten blijft het regenen. Sneeuw valt er van een hoogte van 800 tot 1000 meter. Het blijft deze dag erg fris met een maximum van 5 tot 13 graden, op een hoogte van 2000 meter is het min 3 graden. Matige wind en op de bergen en in Burgenland ook sterke noordwestenwind.

De 2 daagse voorspelling voor berggebieden zien er zo uit:

Hohe Tauern 11 okt 2020 2 daagse verwachting

Kaisergebergte 11 okt 2020 2 daagse verwachting

Ötztaler Gebergte11 okt 2020 2 daagse verwachting

Hoe het verder gaat met het weer in Oostenrijk daar kijken we morgen weer naar.

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. We hebben een bestelling gedaan en binnenkort zijn deze te bestellen. Een buffy is net wat comfortabeler te dragen in de skiliften het komende winterseizoen. Binnenkort vertellen hoe je deze buffys kunt bestellen.

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×