Zondag doet zijn naam eer aan maar maandag regen

Zondag doet zijn naam eer aan maar maandag regen

Zoals de titel al verklapt, zondag doet z’n naam eer aan. Het is zonovergoten zodra je de luikjes van je slaapkamer open doet en dat blijft het de hele dag. Heel af en toe kan er een vriendelijke stapelwolk voorbij drijven maar dat is dan ook het enige smetje. Heel Europa ligt onder de vleugels van een sterk en uitgebreid hogedrukgebied. Hierdoor is het vrijwel overal heerlijk weer. De temperaturen liggen rond de 25c en in het westen van Oostenrijk is het wellicht een graadje warmer en gaan we richting de 30c. De wind is zwak en komt uit het noorden. Het nul graden niveau trekt zich terug richting de 3500 meter.

MAANDAG:

De maandag is uit ander hout gesneden. Een zwak koufront komt vanuit het westen opzetten en dat geeft regen. Geen langdurige regen maar soms flinke buien. Heel anders dan op zondag. De kans op een zonnestraal is ook aanwezig. De temperaturen duiken naar beneden daar waar het regent. Het front trekt van noordwest naar zuidoost. In de middag kan het in het zuidoosten dan regenen maar klaart het in het zuidwesten alweer op. De wind is frisjes uit het noordwesten.

DE VERDERE VOORUITZICHTEN:

De dinsdag is een overgangsdag naar fraaier weer. Er zijn nog wat wolkenvelden en hier en daar kan er nog een drup uitgeperst worden. De grootste kans daarop is voor het zuidoosten. De thermometer mag weer een graadje extra noteren. De temperaturen liggen tussen de 20c en 25c. Op woensdag komt daar weer een graadje bij en is het voornamelijk zonnig. Er kunnen echter ook wolkenvelden of stapelwolken opdoemen in de bergen die voor een bui kunnen zorgen. Geheel normaal zomerweer eigenlijk. Modelgefluister zegt dat het na woensdag wel eens krakend heet kan gaan worden met temperaturen dik boven de 30c -35c. Daar kijken we de komende dagen dan weer naar.

Fijne zondag!

Ronaldo

Banner van den Berg Wandelschoen op Maat

Cityhouse Flipside Groot Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...