Zonnige zondag met tropische temperaturen

Zonnige zondag met tropische temperaturen

Na een aantal onweersbuien is vandaag de zomer overal in Oostenrijk weer helemaal terug. Deze zondag belooft zonnig te verlopen met tropische temperaturen! Ook in de nieuwe week is er aan warm en zonnig zomerweer absoluut geen gebrek. Maar het risico op soms pittig onweer blijft wel bestaan.

Vandaag in ieder geval even niet. Een krachtig hogedrukgebied is aanzet en zorgt voor zonnige condities in heel Oostenrijk. Enkel ten zuiden van de hoofdkam in onder andere Karinthië komen meer wolkenvelden voor. Hier is een lokaal buitje niet uitgesloten. Tegelijkertijd verloopt de zondag uitbundig zonnig vanaf het Bregenzerwald tot in het Wienerwald. Daarbij verwachten we vanmiddag tropische temperaturen van 29 tot 33 graden. Alleen vergeet je niet in te smeren, want opnieuw is de UV index hoog met 8 of zelfs 9. Daardoor kan de onbeschermde huid al in slechts 10 minuten verbranden.

Vanavond blijft het tot zonsondergang op veel plaatsen zonnig en de nacht verloopt helder. Het blijft daarbij nog lang zwoel, vooral in de grotere steden.

Temperatuur morgenmiddag op 1500 meter.

Morgenochtend beginnen we opnieuw met veel ruimte voor de zon, nu ook aan de zuidkant. Tot halverwege de dag blijft de lucht op veel plaatsen strakblauw met slechts een enkele stapelwolk. En met een zuidelijke wind stijgt de temperatuur naar nog iets hogere waarden; 30 tot 36 graden. Hierbij valt een regionale 37 of zelfs 38 niet uit te sluiten. Kortom het zwembad in of de koelte in de bergen opzoeken! Op 1500 meter stijgt de temperatuur naar een aangename 24 of 25 graden.

Opnieuw grote verschillen binnen de weermodellen voor morgenavond en nacht

Morgennamiddag en avond volgen vanuit Zwitserland en Duitsland enkele stevige onweersbuien. Dit komt omdat een koufront in de nacht naar dinsdag overtrekt. Met name in Vorarlberg en Tirol verwachten we morgennamiddag en avond enkele stevige regen- en onweersbuien. Hierbij is kans op onweer, hagel en windstoten tot maar liefst 100 km/u. In de nacht naar dinsdag trekken de buien ook naar de overige deelstaten in Oostenrijk.

Dinsdagochtend trekken de buien oostwaarts. Eigenlijk verloopt de dinsdag vrijwel overal nat en buiig. Daarbij is vooral in het zuidoosten ook nog kans op onweer. Tegelijkertijd is het ook nog eens vrij koel geworden, de temperatuur schommelt tussen de buien door rond de 25 graden. Maar vanaf woensdag keren de tropische temperaturen weer terug. Kortom de dinsdag is een topdag om even het huis of je hotelkamer te luchten.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Weersverwachting per streek:

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Van den Berg Sport skischoen op maat

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...