Zo kan je zonder zorgen met de auto naar Oostenrijk

voorjaarsvakantie dreieck inntal autobahn

Zo kan je zonder zorgen met de auto naar Oostenrijk

Wil je op vakantie naar Oostenrijk? Dan kan je misschien het best met de auto gaan. Zorg dan wel dat je alles op orde hebt om veilig en ontspannen met de auto op reis te kunnen gaan. Er zijn meerdere zaken waar je goed op moet letten. Het gaat er niet alleen maar om dat je al je vakantiespullen hebt ingepakt en in de achterbak hebt gegooid. Er zijn juist ook veel belangrijke praktische zaken waar je op moet letten. De volgende punten zijn in ieder geval essentieel.

De auto goed verzekerd
Zorg dat de auto goed verzekerd is. Het is namelijk zo dat je doordat je met de auto gaat er een extra verantwoordelijkheid bij hebt. Zo is het bijvoorbeeld van belang dat je de autoverzekering op orde hebt. Bedenk je dat op lange reizen, bijvoorbeeld naar Oostenrijk, van alles kan gebeuren. Het is belangrijk dat je daar wel goed tegen gedekt bent. Mocht je met een ongeluk te maken krijgen, dan weet je in ieder geval dat je geholpen wordt. Dat is wel zo fijn, want daardoor ga je met een gerust hart op reis. Pak het helemaal slim aan door ook aanvullend verzekerd te zijn. Dat geeft zekerheid.

Zorgen voor de juiste documenten
De zorg voor de juiste documenten was altijd al belangrijk. Dat is echter door de recente ontwikkelingen met de pandemie alleen maar meer aan de orde. Wanneer je naar Oostenrijk gaat, dan heb je dus niet alleen je paspoort en de autopapieren op orde. Ook heb je een vaccinatiebewijs of een negatieve coronatest bij je. Die moet je namelijk voorlopig nog wel kunnen overleggen in het land. Dat begint al wanneer je nog maar net de grens over wilt. Het is dus belangrijk om dit allemaal op tijd geregeld te hebben. Zo kan je zonder zorgen doorrijden en is alles in orde om lekker te genieten.

Let op de geldende regels
Het is belangrijk om te letten op de regels die gelden in het verkeer. Dat zijn in grote lijnen wel dezelfde regels als in Nederland, dat maakt het wel wat gemakkelijker. Het is wel zo dat er kleine verschillen bestaan. Het is belangrijk om je daar even in te verdiepen. Vooral voor het rijden in de bergen en rijden in tunnels zijn de regels net even anders dan wat je in Nederland gewend bent. Het is dus wel zaak om je hier vooraf even duidelijkheid in te verschaffen. Het geeft je ook meer rust om op deze manier op pad te gaan, er kan dan niets gebeuren.

Zorgen voor voldoende rust
Tot slot nog een algemene tip die van pas komt op verre reizen, zoals naar Oostenrijk. Je kunt nog zo goed verzekerd zijn en alle regels kennen, als je moe bent kan het nog steeds gevaarlijk worden. Het is belangrijk dat je niet te ver gaat. Het blijft natuurlijk ook gewoon een vakantie. Zorg daarom ook dat je een moment van rust pakt tijdens de rit. Om de twee uur even stoppen is belangrijk. Daarnaast is het ook goed om de rit in twee stukken te verdelen. Zo kan je gewoon ontspannen op pad en kan je genieten van de mooie tocht die je gaat maken.

Autobahn

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht