Zonder zorgen met de auto op wintersport?

Small-Thule_Motion_XT_LS_Salen_Landscape_4_629801

Zonder zorgen met de auto op wintersport? Bekijk deze handige inpaklijst

De auto is volgeladen, de route is gepland en jullie zijn klaar om te vertrekken. Er staat een lange autorit op jullie te wachten. Wel zo fijn om zeker te weten dat je veilig aankomt op de bestemming toch? Om goed voorbereid op pad te gaan is handig om rekening te houden met verschillende weersomstandigheden. Niks is zo vervelend als met pech langs de weg staan in de regen, sneeuw en kou. Met deze auto inpaklijst voor de wintersport vergeet je niks belangrijks en kun je met een gerust hart gaan rijden.

Auto inpaklijst wintersport

  • Sneeuwkettingen
  • Startkabels
  • Ijskrabber
  • Veiligheidsartikelen voor onderweg
  • Sneeuwkettingen. Zorg dat je altijd sneeuwkettingen in je auto hebt liggen voor het geval dat. In de meeste wintersportgebieden zijn ze zelfs verplicht om bij te hebben én te gebruiken bij winterse omstandigheden. Wanneer je in de sneeuw moet rijden zorgen sneeuwkettingen ervoor dat je extra grip hebt. Koop altijd een set sneeuwkettingen die past op jouw bandenmaat en type auto. Als je een grotere (elektrische) auto zoals een SUV hebt kan het zijn dat je loopvlak-kettingen nodig hebt in plaats van normale sneeuwkettingen. Weet je niet welke kettingen je nodig hebt? Kijk dan op de homepage van sneeuwkettingenwinkel.nl. Hier vind je een handige sneeuwkettingen zoeker waarmee je met behulp van jouw bandenmaat en type auto een geschikte ketting kunt vinden. Gevonden wat je zocht? Dan kun je jouw sneeuwkettingen makkelijk online kopen.
  • Startkabels. Om er zeker van te zijn dat je niet strandt met de auto is het handig om een set startkabels mee te nemen. Wanneer je met een lege accu komt te staan kun je met behulp van de startkabels snel je weg weer vervolgen. Check van te voren hoe je de startkabels moet gebruiken zodat je niet voor verrassingen komt te staan als je autopech hebt. Let er ook op dat je de juiste startkabels hebt voor jouw auto. Het hangt er namelijk vanaf wat voor type motor je hebt welke startkabels je kunt gebruiken. Weet je niet welke startkabels je nodig hebt? Kijk dan in het instructieboekje van je auto.
  • Zorg ervoor dat je een goede ijskrabber bij je hebt. Hiermee maak je makkelijk je ruiten ijsvrij en voorkom je slecht zicht.
  • Veiligheidsartikelen voor onderweg. Met pech langs de weg staan is natuurlijk niet iets waar je op zit te wachten. Toch is het handig om hier wel op voorbereid te zijn. Zo kun je zo veilig mogelijk op hulp wachten wanneer je met autopech staat. In zo’n situatie is het handig om een gevarendriehoek, een verbanddoos en veiligheidsvestjes bij te hebben. Er zijn ook veel landen waarbij je dit verplicht in je auto moet hebben, zoals Oostenrijk, Frankrijk, Italië en Zwitserland.

Checklist afgevinkt? Dan ben je nu echt klaar voor vertrek. Een fijne vakantie!

ACTIE! Speciaal voor leden en volgers van FANtastisch Oostenrijk: gebruik de kortingscode SNEEUWKETTINGENWINKEL22-23 voor €5,- korting!

Sneeuwkettingenwinkel.nl banner winter 2021 900x600

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...