Zonnewende op de bergen van SkiWelt 2024

Sonnwendfeiern am berg 2023 in SkiWelt

© TVB SKiWelt

Zonnewende op de bergen van SkiWelt 2024

Zaterdag wacht er een oude Tiroolse traditie op je. De zonnewendevieringen een oude traditie in Tirol wordt dit jaar op 22 juni gevierd. Het zal weer een indrukwekkend spektakel worden waarbij men een fascinerende traditie kan ervaren van de midzomervuren te midden van het adembenemende landschap van Tirol.

Unesco

Tijdens dit spektakel worden enorme gebouwde houtstapels in de brand gestoken. Het aansteken zal later in de avond zijn waarbij het vuur begeleid wordt door oude liederen en traditionele muziek wat voor een onvergetelijke sfeer gaat zorgen.

De combinatie van de vlammen en de nachtelijke hemel geven het landschap een heel speciale uitstraling.

Dit oude Tiroolse traditie maakt zelfs deel uit van het UNESCO-wereldcultuurerfgoed.

Het hoe en wat

Om dit bij te kunnen wonen zullen de liften lang door gaan. Ook de weersvoorspellingen zijn redelijk gunstig.

Welke lift kun je gebruiken?

  • Bergbahn Ellmau – Ja, doorlopend tot middernacht, klik HIER voor meer info.
  • Bergbahn Scheffau – Ja, doorlopend tot 23.00 uur, klik HIER voor meer info.
  • Bergbahn Söll – Ja, grillen op de Stöckalm tot half 8 en dan de Hohe Salve op. Tot 23:00 uur duurt dit programma.
  • Bergbahn Hopfgarten – Ja, van 19:00 – 23:00 uur, klik HIER voor meer info. Ook hier ga je de Hohe Salve op.

Hier alle informatie over het programma op de berg, reistijden, tarieven etc. vind je hier.

Laatste Nieuws 22 juni 2024 10:00 uur. Helaas door het verwachte weer houd men rekening met de veiligheid en kunnen de events in Söll, Hopfgarten en Scheffau geen doorgang vinden. vooralsnog gaat het in Elmau wel door.

PS straks is de langste dag alweer voorbij…. de een zal zeggen we gaan weer naar de winter, het aftellen kan beginnen. Wij kijken nog zeker uit naar een FANtastische zomer met ook zomerweer. Aan wintersport daar gaan we weer langzaam aan denken eind september… en hopelijk medio oktober weer een gletsjer op.

Logo Brixental

Kitzbüheler Alpen Hohe Salve Region

Van Beeck tenten

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft twee facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×