Morgen zonnig en 30 graden

Morgen zonnig en 30 graden

Na een periode van onstabiel en wisselvallig weer breken er vanaf vandaag een aantal mooie en warme dagen aan. De temperatuur gaat flink in de lift, vandaag wordt het ruim 25 graden, morgen kan het zelfs 30 graden worden. Maar vanaf donderdag neemt helaas de kans op (onweers)buien alweer toe…

Vanmorgen start de dag met veel ruimte voor de zon. In enkele dalen kan wat mist of nevel voorkomen, maar dit lost vrij snel en gemakkelijk op. Nog voor het middaguur stijgt de temperatuur al naar een aangename 20 graden in de meeste dalen. Vanmiddag ontstaan er een paar vriendelijke stapelwolken en op de meeste plaatsen blijft het droog. Alleen in Karinthie of Oost-Tirol kan een enkele stapelwolk uitgroeien tot een korte bui. Verder schijnt de zon uitbundig. Daarbij stijgt de temperatuur door naar 25 tot 28 graden. De 30 graden tikken we dus vandaag nog niet aan.


Morgen is de lucht droog en stabiel van opbouw. Hierdoor is het op veel plaatsen zonnig en ontstaan er amper stapelwolken. De wind draait naar het zuidwesten en voert nog warmere lucht aan. Morgenmiddag wordt het dan ook op erg warm met op een aantal plekken tropische temperaturen. Het is daarmee de eerste keer dit jaar dat we de 30 graden aantikken.

Donderdag wordt de lucht helaas weer wat vochtiger, na een zonnige ochtend en eerste middaghelft ontstaan er flinke stapelwolken. Maar voor het zover is kan het opnieuw 27 tot ruim 30 graden worden, warm dus! Vanaf de tweede middaghelft neemt de kans op een enkele onweersbui toe, met name in de berggebieden.


Vrijdag wordt de lucht pas echt onstabiel. Op uitgebreide schaal ontstaan al voor het middaguur flinke regen- en onweersbuien. Het wordt dan ook niet meer zo warm als de voorgaande dagen. Maar met middagtemperaturen van 23 tot 27 graden is het nog altijd aan de warme kant voor medio mei. Het weekend brengt vervolgens wat mooier maar ook koeler weer, zicht op slecht weer is er vooralsnog niet.

Jeroen Elferink-Ruijsch
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Banner van den Berg Wandelschoen op Maat

Mesnerwirt Westendorf

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...