Zonnig en heet in Oostenrijk

Een hogedrukgebied zorgt voor stabiel en heet weer in Oostenrijk

Zonnig en heet in Oostenrijk

Vandaag volgt een zeer hete en zonnige zomerdag. Na een ochtend met lokaal een mistbank schijnt de zon op de meeste plaatsen van opkomst tot ondergang. Slechts verspreid ontstaan een paar stapelwolken vanmiddag, maar het blijft overal droog. De temperatuur stijgt naar 30 tot 34 graden, lokaal zelfs 35.

Vanavond blijft het nog lang aangenaam met nog 24-28 graden om half 9. Uiteindelijk koelt het vannacht af naar waarden rond de 15 graden, in stedelijk gebied volgt een tropennacht met 20 graden.

Morgen is er naast ruimte voor de zon ook kans op een pittige onweersbui

Morgen start de dag zonnig in centraal en oost Oostenrijk. In het westen zijn vanuit Duitsland in de ochtend al enkele wolkenvelden binnen gekomen. Uit de wolkenvelden valt verspreidt een lichte bui, lokaal met onweer. Gedurende de ochtend en eerste deel van de middag trekt dit onstabiele gebied richting het oosten. Door de dagelijkse gang activeren de buien, met name in Karinthië en Stiermarken kan tijdens de middag een forse onweersbui vallen. Tussendoor schijnt de zon flink en op de meeste plaatsen blijft het een groot deel van de dag toch nog droog. Tegen het eind van de middag neemt de kans op een bui vanuit het westen opnieuw weer toe. Het wordt heet met temperaturen tussen de 30 en 35 graden.

Zaterdag is de kans op onweer een stuk kleiner. Op veel plaatsen schijnt de zon van opkomst tot ondergang, slechts verspreid ontstaan enkele stapelwolken. Lokaal is een bui mogelijk, waarschijnlijk met onweer of wat hagel. Het blijft uitgesproken heet augustusweer met middagtemperaturen van 31 tot 34 graden.

Zondag verandert er maar weinig en ook maandag is het tropisch weer. Het kwik doet er nog een schepje bovenop en de 36 of 37 graden komt inzicht. Wellicht wordt het op veel plaatsen zelfs te heet. Dinsdag volgt een afkoeling met buien, maar tot een langdurige slechtweer periode lijkt het zeker niet te komen. Kortom perfect zomerweer!

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Grittlmühle grote afsluitbanner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...