Zonnig en koud kaiserwetter opkomst

Gistermiddag brak de zon al goed door in Schoppernau

Zonnig en koud kaiserwetter opkomst

De afgelopen dagen stonden in Oostenrijk in het teken van storm en veel verse sneeuw. Vooral langs de noordkant is er boven de 700 tot 1000 meter een enorm dik pak sneeuw gevallen. Op veel plaatsen was sprake van een heuse dump. Deze sneeuw was natuurlijk meer dan welkom. Maar we hebben nu goed nieuws voor de wintersporters die er deze week zitten. Een hogedrukgebied gaat vanaf dinsdag zorgen voor zonnig en koud kaiserwetter. Wellicht staat de mooiste wintersportweek van het jaar voor de deur!

Vanmorgen is het her en der al prachtig zonnig en koud kaiserwetter. Vooral rondom de hoofdkam en ten zuiden daarvan schijnt de zon deze ochtend al flink bij relatief lage temperaturen. Maar vanuit Duitsland schuiven ook al nieuwe wolkenvelden binnen en in enkele dalen hangt ook wat nevel of mist. Uiteindelijk raakt het vanmiddag overal weer bewolkt als een koufront vanuit Duitsland nadert. Het blijft overal nog tot de avond droog en met temperaturen tussen de -6 en -8 graden op 1500 meter is het aan de koude kant voor begin februari.


Vanavond is het in westelijk Oostenrijk bewolkt geraakt en volgt een koufront. Vooral in west-Tirol en Vorarlberg gaat het opnieuw even flink door sneeuwen, hier valt in enkele uren nog even 10 centimeter sneeuw erbij. Richting het oosten verloopt de passage van het front een stuk droger, en vanaf de Kitzbuheler Alpen richting het oosten blijft het nagenoeg droog. Op hoogte stroomt meer kou binnen waardoor de temperatuur op 1500 meter zakt naar -10.

Morgen wisselen wolkenvelden en zon elkaar af. In een zwakke nordstau met soms een lichte sneeuwbui is nog geen sprake van al te mooi weer. Toch is het weerbeeld vriendelijk en staat er maar weinig wind. Op 1500 meter is het ongeveer -9 overdag en de vorstgrens ligt tot veelal in de dalen.

Vanaf dinsdag schijnt de zon uitbundig!

Vanaf dinsdag krijgen we te maken met zonnig en koud kaiserwetter. Dagelijks schijnt de zon uitbundig! Daarbij blijft de stroming relatief koud waardoor het overdag op de skipistes (ruim) onder nul blijft en het tijdens de nachten veelal streng vriest. Minimumtemperaturen tussen de -15 en -20 graden zijn niet uitzonderlijk deze week. Overdag is het juist genieten in de zon maar vergeet je niet te smeren. De zon krijgt al veel kracht in dit jaargetij, en daarnaast zorgt de verse sneeuw voor een hoge reflectie. Pas tijdens het weekend zou er weer eens wat bewolking kunnen overtrekken, maar dat is nog onzeker.

Onderstaande foto’s zijn van gistermiddag.

RTL Weer Brixen im Thale 5 februari 2023

RTL Weer Brixen im Thale 5 februari 2023

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Sneeuwkettingenwinkel.nl banner winter 2021 900x600

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...