Zonnig en richting de 25 graden

Afgelopen week was het al prachtig herfstweer

Zonnig en richting de 25 graden
De komende dagen schijnt de zon flink, en met een zuidelijke stroming wordt (record) warme lucht aangevoerd. Komend weekend gaan we zomaar eens richting de 25 graden. Zulke zomerse temperaturen zijn ronduit bijzonder voor eind oktober/aanvang november.


Vanmorgen start de dag niet overal zonnig. Over het westen trekken nog enkele velden met middelbare bewolking, maar er komt ook mist of laaghangende bewolking voor. Al deze bewolkingsvormen lossen in de loop van de ochtend op. Daardoor verloopt de middag juist zonovergoten. Daarbij stijgt de temperatuur vanmiddag richting de 18 tot 23 graden. Kortom het is weer heerlijk herfstweer.

Morgen beginnen we wel overal met gelijk de zon erbij. Vooral de ochtend verloopt prachtig zonnig en de temperatuur stijgt snel. Wel trekken er tijdens de middag enkele sluierwolken over, maar de zon blijft hier prima doorheen schijnen. Met een zuidelijke wind stijgt de temperatuur verder en we gaan lokaal richting de 24 of zelfs al 25 graden. Deze temperaturen verwachten we vooral weer op de bekendere plekken zoals het Inntal of Rheintal.


Tijdens het weekend volgt een bel met nog warmere lucht vanuit het zuiden. Zowel op de zaterdag als de zondag stijgt de temperatuur met veel zonneschijn flink! Op beide dagen kan het 21 tot lokaal 26 graden worden. Opnieuw zien we de hoogste temperaturen in de noordelijke dalen. Deelstaten zoals Karinthië krijgen de laagste maxima’s, dit komt doordat er langs de noordkant een föhn wind waait die voor extra opwarming zorgt.

Ook na het weekend blijft het ronduit zacht en vaak zonnig herfstweer. De zuidelijke tot zuidwestelijke stroming raken we nog niet kwijt. Wel kan het eens tot een dagdeel met regen of slechter weer komen. Dit doordat de depressie druk vanuit het westen verder wordt opgevoerd. Maar zicht op echt koeler weer is er niet. Dat is natuurlijk niet gunstig voor de gletsjerskigebieden.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Chalet.nl grote banner 900-600

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...