Zonnig en rustig de nazomer in

Ook in september kan het nog prachtig zomerweer zijn

Zonnig en rustig de nazomer in

De laatste dag van augustus is aangebroken en we kunnen terugblikken op een opmerkelijke maand wat betreft het weer. Deze maand kenmerkte zich door een langdurige en intense hittegolf, maar tevens werden we geconfronteerd met hevige regenval en intense buien in korte tijdsperioden. Gelukkig staat er na vandaag een compleet ander weertype op het programma voor Oostenrijk. De zon zal veelvuldig schijnen en de komende periode wordt het bovendien aangenaam warm.

Vanmorgen is er nog veel bewolking aanwezig vanaf Vorarlberg tot aan Niederösterreich. Uit deze bewolking kunnen hier en daar enkele buien vallen. In tegenstelling daartoe schijnt in Karinthië de zon uitbundig. In de loop van de middag zullen de wolken aan de noordzijde regelmatig opklaren, waardoor de zon af en toe prachtig tevoorschijn komt. Aan de zuidzijde vormen zich stapelwolken en overal is er kans op een bui. Met temperaturen tussen de 20 en 24 graden, en een matige wind, is het vrij comfortabel weer.

Morgen zal de wind van richting veranderen naar het zuidwesten, wat warmere lucht met zich mee zal brengen. Hierdoor begint september met een periode van nazomer weer. Met name in het westen zal de zon gedurende lange tijd fel schijnen, terwijl ook elders stapelwolken kunnen ontstaan. Het blijft droog en de temperatuur stijgt naar waarden tussen de 23 en 26 graden.

Op zaterdag blijft het weer zonnig, echter kunnen er gedurende de middag opnieuw stapelwolken verschijnen. Desondanks blijft het droog en wordt het nog iets warmer, met temperaturen tussen de 26 en 29 graden. Zondag brengt eveneens nazomerweer met veel zon en vergelijkbare temperaturen. Tijdens de namiddag neemt echter de kans op een aanzienlijke onweersbui beduidend toe.

Wordt de stroming oost of zuid na het weekend?

Na het weekend zien we een signaal die wijst op een versterking van het warme nazomerweer. De wind zal veranderen naar een zuidelijke richting, wat kan leiden tot tropische temperaturen. Niettemin zijn er eveneens aanwijzingen voor een meer oostelijke luchtstroming, wat gepaard gaat met enigszins lagere temperaturen. Toch zal er zelfs in dat geval veel zonneschijn zijn en zullen de temperaturen behoorlijk aangenaam blijven. Kortom nazomer.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Chalet NL 20230223-banner-1200x800-v2.png

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Intersport Twinsport banner 1200x700

Dit vind je ook FANtastisch...