Zonnig en warm weekend, en daarna ?

Zonnig en warm weekend, en daarna ?

Afgelopen week was het wisselvallig en koel in Oostenrijk. Donderdagochtend sneeuwde het zelfs lokaal tot 1100 meter en leek de winter even compleet terug. Gelukkig kunnen we ons op een droog, zonnig en warm weekend verheugen …

z1

En daarmee is het echt ‘April doet wat hij wil’ weer. Het zonnige en droge weekend hebben we te danken aan een relatief zwak hogedrukgebied dat vanuit het Westen dichterbij komt. Zondag hebben we de meeste invloed van het hoog en kan de warme lucht vanuit het Zuiden ook Oostenrijk bereiken.

Bewolking en temperatuur verwachting vanmiddag

Bewolking en temperatuur verwachting vanmiddag

Echter voor het zover is moeten we vandaag in de lagere delen van het land het ook nog doen met wolkenvelden. Deze lossen maar moeizaam op, het beeld hierboven is de verwachting van vanmiddag. In de bergen van Voralberg tot Karinthie schijnt de zon vanmiddag al flink en weet het kwik al naar waarde’s van 19 tot 22 graden te stijgen.

Bewolking en temperatuur verwachting morgenmiddag

Bewolking en temperatuur verwachting morgenmiddag

Morgen dus een absolute topdag met bijzonder hoge temperaturen. Het lijkt haast wel zomer ! Overal is het flink zonnig en het is tussen de 20 en 25 graden. In de middag ontstaan er op de hoofdkam wel stapelwolken die zéér lokaal weten uit te groeien tot een korte bui, mogelijk met onweer. Op 2000 meter is het maar liefst 7 graden.

kf

Maandag starten we ook opnieuw met veel zon. Opnieuw schiet het kwik omhoog naar hoge waarde’s, maar een koufront is helaas onderweg. Hierboven zien we maandagmiddag het koufront boven centraal Duitsland hangen. Voor het koufront uit ontstaan in de middag enkele sterke en zware onweersbuien die de afkoeling inluiden.

Dinsdag komen we achter het koufront terecht met bewolking en buien. Het is merkbaar frisser en in de bergen valt vanaf 1000 meter weer sneeuw. Hoeveel er waar valt valt nu nog niet te zeggen.

Geniet van het zonnige weekend !

Jeroen Elferink
Meteoroloog bij FANtastisch Oostenrijk

Alpen Reizen

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht