Zonnig kaiserwetter in de skigebieden

Zonnig kaiserwetter in de skigebieden

Zonnig kaiserwetter voor de skigebieden is onderweg, maar vandaag hebben we eerst nog wel te maken met veel bewolking. Deze ochtend start de dag op sommige plaatsen bewolkt maar er zijn ook gebieden waar de zon wel flink schijnt. Over het algemeen verloopt de ochtend op de meeste plaatsen vriendelijker dan de voorgaande dagen. In sommige dalen is ook mist of nevel mogelijk die weer moeizaam oplost. Gedurende de dag raakt het uiteindelijk overal weer bewolkt. Tegelijkertijd kan er ook wat lichte regen of motregen uit de bewolking vallen bij een sneeuwgrens van 1400 meter. Maar de hoeveelheden zullen meevallen, grote hoeveelheden worden absoluut niet verwacht. Overdag ligt de vorstgrens rond de 1500 meter en het warmst wordt het in de grotere steden met max 7 of 8 graden.

Morgen neemt de invloed van een sterk hogedrukgebied nabij Frankrijk toe. Zonnig kaiserwetter wacht voor de 2 westelijke deelstaten Tirol en Vorarlberg. Hier verloopt de dag prachtig met soms strak blauwe luchten. Perfect skiweer dus in de skigebieden. Richting het oosten is het echter minder gunstig weer met nog meer bewolking. Toch blijft het ook hier droog en breekt gedurende de middag de zon op meer plaatsen door.

Zaterdag volgt de mooiste dag met prachtig kaiserwetter in heel Oostenrijk. Toch is het opnieuw mistig of nevelig in het oostelijke laagland. Ook in Vorarlberg kan in de dalen hardnekkige mist hangen. Maar in ruim 80 procent van Oostenrijk volgt een prachtige zaterdag. Dat is fantastisch nieuws voor de skigebieden die al open zijn. Met maar weinig wind wordt het wel een stuk warmer dan de voorgaande dagen. Niet alleen gevoelsmatig want de vorstgrens trekt zich terug tot 3000 meter!

Zondag volgt ook een prachtige dag met zonnig kaiserwetter. Dat wordt genieten, maar aan het eind van de dag neemt de bewolking wel toe. Dit heeft te maken met een koufront die maandag overtrekt met mogelijk sneeuwbuien. De prognose is nog wel onzeker en morgen gaan we absoluut verder kijken.

Jeroen Elferink-Ruijsch
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...