Zonnig kaiserwetter

Zell am See Herfst

Zonnig kaiserwetter

Het is vandaag en de komende dagen prachtig zonnig kaiserwetter in Oostenrijk. Dagelijks schijnt de zon flink en de temperatuur stijgt daarbij naar vrij hoge waarden voor begin oktober. Pas zaterdag volgt wat minder mooi weer met een bui.


Vandaag begint de dag nog wel fris en koel, in sommige dalen is zelfs sprake van grondvorst. Dat is heel typisch voor dagen met mooi en helder nazomerweer in Oostenrijk. Maar in de instraling van de zon stijgt de temperatuur razendsnel, uiteindelijk zien we met veel zon middagtemperaturen die in juni niet zouden misstaan. Het wordt namelijk maximaal 20 tot 24 graden, lokaal is zelfs 25 graden mogelijk. Ook stijgt de vorstgrens flink, vorst vinden we pas vanaf 4100 meter hoogte! Kortom het is een heerlijke dag voor een mooie bergwandeling of een biertje op het terras.

Vanavond en komende nacht is het helder. In sommige dalen ontstaat wat mist en op de hoogte trekken slechts dunne sluierwolken over. Hierdoor kan het hard afkoelen, opnieuw is in sommige dalen grondvorst mogelijk.

Ook morgen zien we vergelijkbaar weer met woensdag. Alleen trekken er wel iets meer sluierwolken over en wordt het net een graadje minder warm. Maar dat mag de pret absoluut niet drukken. Het is gewoon prachtig zonnig kaiserwetter in Oostenrijk. Ook vrijdag is er veel ruimte voor de zon en stijgt de middagtemperatuur naar 21 tot 23 graden.


Zaterdag nadert helaas een storing vanuit het westen Oostenrijk. De bewolking neemt in de loop van de dag toe en vanuit Duitsland volgt uiteindelijk regen. Droog blijft het juist aan de zuidkant met hier een föhn. Het wordt maximaal 17 tot 21 graden. Maar gelukkig keert het mooie weer snel terug, zondag is het alweer zonnig kaiserwetter. Opnieuw kan het overal weer ruim 20 graden, ook de dagen daarna is het vaak rustig herfstweer met soms de zon erbij.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Werken in Oostenrijk make it happen

Werken in Oostenrijk make it happen

Van den Berg Sport skischoen op maat

Banner Wens Chalets BV (900 x 600 px)

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...