Zonnig en koud kaiserwetter

Er staat een zonnige zaterdag op het programma

Zonnig en koud kaiserwetter

Na een milder intermezzo is sinds vannacht de winter weer terug in Oostenrijk. Zo valt er weer wat sneeuw en is het op alle hoogtes weer koud. Vandaag komt er nog veel bewolking voor, maar het weekend verloopt juist zonnig. Het wordt prachtig kaiserwetter!

Vanmorgen is de bewolking nog overal dik en valt er soms wat sneeuw. Grote hoeveelheden worden echter niet meer verwacht. Vanmiddag wordt het geleidelijk overal droog en breekt het wolkendek vanuit het noorden. Aan de grens met Duitsland eindigt de vrijdag zelfs met veel zon. Daarbij is het koud, op alle hoogtes vriest het namelijk. Op 1500 meter is -6 tot -10 graden.

Vanavond en komende nacht klaart het breed op. Met maar weinig wind koelt het hard af, in de dalen kan het daardoor streng vriezen.

Morgen volgt een prachtige dag met zonnig kaiserwetter. Van opkomst tot ondergang schijnt de zon uitbundig. Daarbij is de lucht strak blauw en komt enkel wat mist of nevel in de lagere dalen voor. Ook vriest het op alle hoogtes de gehele dag.

Zondag is het opnieuw prachtig zonnig kaiserwetter. Wel is de lucht minder strak blauw dan zaterdag. Ook wordt iets mildere lucht aangevoerd, na een koude ochtend stijgt het kwik overdag naar waarden rond nul.

Maandag is het bij aanvang van de dag nog vriendelijk weer, maar de westenwind trekt flink aan. Tijdens de middag is het bewolkt en uiteindelijk volgt regen of sneeuw vanaf 1700 meter. In de bergen komt een storm te staan. In de nacht naar dinsdag zakt de sneeuwvalgrens naar 900 meter.

Dinsdag is het droog maar stormachtig, en ook de rest van de week verloopt wat turbulent.

Jeroen Elferink

Werken in Oostenrijk Logo

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×