Zonnig lenteweer in Oostenrijk

De komende dagen is het zonnig lenteweer

Zonnig lenteweer in Oostenrijk
Gisteren was het nog winters weer in Oostenrijk, met sneeuwval en kou. Maar vanaf vandaag krijgen we te maken met een periode van prachtige zonnig lenteweer.

Hogedrukgebied zorgt voor rustig en zacht lenteweer

Vanmorgen komen er nog een paar laatste sneeuwbuien in onder andere het Wienerwald voor. Elders is het al droog en schijnt de zon vanaf opkomst flink door de komst van een hogedrukgebied. Op hoogte stroomt zachtere lucht binnen en vanmiddag komt het kwik op 1500 meter uit tussen van oost naar west -1 tot +4 graden. Later vanmiddag trekken over Vorarlberg en Westelijk Tirol ook wat sluierwolken. Maar de zon blijft hier goed doorheen schijnen.


Morgen wordt het duidelijk zachter in Oostenrijk. De stroming is zuidelijk en neemt in kracht toe. Vooral in de lagere noordelijke dalen kan de temperatuur stijgen naar 18 tot 21 graden. Op 1500 meter is het een graadje of 10. Ook schijnt de zon flink, vooral morgenmiddag als er weinig sluierbewolking aanwezig is.

Tijdens het weekend blijft het zacht lenteweer. Vooral zaterdag schijnt de zon flink en stijgt de temperatuur naar 15 tot 21 graden. Op zondag komen er ook meer wolkenvelden voor, en in het westen kan ook spatje regen vallen. Daarbij ligt de sneeuwgrens veelal boven de 2000 meter.

Na het weekend blijft het uitzonderlijk zacht weer. Elke dag schijnt de zon vaak flink en in de dalen liggen de temperatuur tussen de 15 en 20 graden. Zicht op een weeromslag met kouder weer zien we vooralsnog niet. Kortom goed nieuws voor de zonaanbidders, slechter nieuws voor de wintersporters die nog hopen op verse sneeuw.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Chalet NL 20230223-banner-1200x800-v2.png

Intersport Twinsport banner 1200x700

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×