Zonnig maar het wordt ook wel erg warm!


De komende pakweg 2 weken hebben we te maken met een sterk hogedrukgebied nabij Oostenrijk. Op de korte, middellange en lange termijn zien we weinig veranderingen op de weerkaarten. Ook de pluimverwachtingen is duidelijk, minimale veranderingen met aanhoudend zonnig weer. Dat geeft toch wel een licht dejavu gevoel met vorig jaar. Maar het is natuurlijk goed nieuws voor de zonliefhebber. Toch is er wel een zorgenkindje: het wordt langzaam wel erg warm hoor…


Vandaag starten we de dag met veel zon. Lokaal hangen er nog enkele mistbanken welke snel zullen oplossen. Alleen in het uiterste Oosten zijn nog een paar wolkenvelden aanwezig maar ook hier wordt het al snel zonnig. Hier in het Oosten blijft ook een stevig windje staan. Elders is het met weinig wind genieten van de zon. Op 1500 meter dooit het 3 tot 8 graden, in de dalen komt het kwik in de dubbele cijfers. Komende nacht gaat het weer pittig vriezen.

Ook morgen is het zonnig en een stuk milder. Enkel in de ochtend kan het kort mistig zijn maar verder schijnt de zon van opkomst tot ondergang. Het wordt 8 tot 13 graden, op 1500 meter 6 tot 9 graden.


Het weekend brengt nog warmer weer. Het is voor februari echt te warm met in de middagen flink dooiweer. In de meeste lagere dalen wordt het middags 14 tot 17 graden. Op 1500 meter is het 7 tot 11 graden en het dauwpunt komt ook ver boven nul. Samen met de zon die al flink aan kracht wint zal de sneeuw zeker flink smelten. Tot zelfs op de gletsjers kan het kwik even boven nul komen. Verder is het genieten van de zon en het voorjaarsgevoel. Voor de skiërs onder ons: ga in de ochtend vroeg skiën. Dan zijn de condities top en de pistes lekker hard. In de middag zal het zeker aan de zonkant pappig en bultig worden.


Ook na het weekend dus weinig verandering. Het blijft zonnig, droog en bovenal warm. Het is soms 10 tot 15 graden te warm voor februari en de temperaturen hebben dan ook meer weg van april. Hooguit medio volgende week dat het een fractie koeler wordt.

Één ding is zeker, de wintersporters die komende week in Oostenrijk zitten komen bruin terug!

Jeroen Elferink

Summit Travel

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...