Zonnig naar het weekend

Maiskogel Kitzsteinhorn Kaprun 01-03-2023

Uitzicht op de Maiskogel en de gletsjer vanuit het dal Kaprun 1 maart 2023.

Zonnig naar het weekend. De winter loopt langzaam naar het eind toe toch verloopt de overgang wisselvallig. De Meteorologische lente is al begonnen en de astronomische lente is pas volgende week.

Vandaag merk je er nog niet veel van. Koning Winter is nog even langsgekomen en dit bliksembezoek gaat gepaard met in de ochtend enkele regen-, sneeuw- en ijzelbuien. In de bergen zal het overwegend bewolkt zijn met een sneeuwgrens tot ongeveer 1100 meter die verder daalt gedurende de dag.

In de loop van de dag zal de buienactiviteit afnemen en zal de zon zich laten zien. Dit alles met een krachtige tot stormachtige noordwestenwind. Maximum zal vandaag uit komen tussen de 1 en 11 graden, op ongeveer 1500 meter zal het rond de -5 graden uitkomen.

Morgen is het nog koel met een maximum tussen de 5 en 13 graden dankzij een zwakke tot matige wind uit het oosten draaiend naar het zuiden.  Het zal droog blijven maar niet onbewolkt. De start van de dag begint fris maar uiteindelijk zal het maximum uitkomen tussen 7 tot 14 graden.

Trend richting het weekend

De trend richting het weekend zal meer warmte brengen en dit is op de vrijdag al merkbaar. De zon zal zich goed laten zien maar ook nu zal het niet geheel onbewolkt worden. In het westen kan het warmer worden dan 20 graden terwijl in het oosten niet warmer zal gaan worden dan 10 graden.

Zaterdag meer zon en zachter maar ook nu niet geheel onbewolkt. Maximum ligt weer tussen de 10 en 20 graden met een stevige tot krachtige en ook frisse zuidoostenwind. Zondag begint met mist en kan er vanuit het noordwesten enkele regenbuien overtrekken. De zon zal ook te zien zijn met een maximum tussen de 9 en 19 graden. De wind is zwak tot matig en kan soms stevig zijn waaien uit het westen tot zuiden.

ChaletsPlus Banner Groot

skioutlet 2022 grote banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...