Zonnig maar ook lange periode van droogte


Het Oostenrijkse luchtruim is momenteel rustig op de Europese weerkaarten. Er valt weinig echt nieuws te brengen over het weer, want het wordt de komende tijd flink zonnig. Al zijn er zeker wat mitsen en maren zoals vandaag met wat meer bewolking. Maar grosso modo blijft het droog en zonnig. Sowieso is de Europese weerkaart relatief rustig met maar weinig weer voor september. Het enige opvallende zijn de 2 tropische stormen op de oceaan die invloed uitoefenen. In Nederland is het vandaag bijvoorbeeld zwaar bewolkt en zelfs een beetje stormachtig door Dorian.

Maar in Oostenrijk is van storm absoluut geen sprake de komende tijd. Vandaag starten we de dag met een lokale nevel of mistbank, maar al snel is het overal flink zonnig. Echter vanuit Duitsland drijven ook enkele wolkenvelden over die het de zon in West-Oostenrijk ook moeilijk maakt. Vanmiddag trekken er meer wolkenvelden over waar lokaal een spatje uit kan vallen. Toch blijft het vriendelijk en met 22 tot 24 graden is het niet koud.

Komende avond en nacht volgen er meer wolkenvelden. Het blijft nu wel droog maar het koelt door de bewolking niet hard af. Op de meeste plaatsen blijft het boven de 10 graden. Mist of nevel zullen niet ontstaan.

Morgen is er meer ruimte voor de zon. De lucht wordt milder en de temperatuur stijgt in de middag naar 22 tot 25 graden. Dat wordt genieten onder perfecte omstandigheden voor buitenactiviteiten.

Vrijdag belooft een topdag te worden. Van zonopkomst tot ondergang schijnt de zon flink bij zomerse temperaturen. Op uitgebreide schaal wordt het 25 graden, lokaal zelfs iets warmer.


Ook het weekend brengt vergelijkbare temperaturen en redelijk veel zon. Zondag kan het in het Inntal 27 graden worden


De lange termijn laat weinig verandering zien. Het blijft de komende 14 dagen zo goed als droog. Alleen rond dinsdag/woensdag zien we neerslagsignalen, mogelijk van enkele onweersachtige buitjes. Maar dit is nog onzeker. Een ding is zeker, het is de komende tijd perfect nazomerweer.

Jeroen Elferink

Weerstation FANtastisch Oostenrijk live

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Hieronder een voorbeeld hoe dit op je mobiel eruit ziet. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Push Bericht FANtastisch Oostenrijk

Werken in Oostenrijk sep 2019

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...