Zonnig en het wordt warm, op naar de 20 graden!

Na de regen en sneeuw van gisteren starten we de dag met nog een paar laatste wolkenvelden en mist. Deze zullen snel oplossen en wat volgt is prachtig zonnig weer. In veel dalen ten Oosten van Salzburg vriest het, naar het Westen toe dooit het juist.

Vanmiddag is het dan overal flink zonnig. In het Westen wordt het al mild met erg hoge temperaturen, met föhn kan het 15 graden worden in Lienz. Richting het Oosten blijft het kouder met temperaturen soms net boven nul. Op 1500 meter ligt de temperatuur van Oost naar West tussen de -5 en +12.

Morgen is het ook flink zonnig. De zon schijnt van opkomst tot ondergang. Alleen in het Flachland kunnen in de middag enkele wolken overtrekken. Hierbij staat een matige wind uit het Zuidoosten. In de ochtend kan het nog vriezen maar in de middag stijgt de temperatuur snel. Het wordt uitgesproken mild met temperaturen die bij begin april passen. Het warmst wordt het in Tirol met 14 graden.

Een sterk hogedrukgebied nabij Oostenrijk zorgt voor aanhoudend mooi weer

Ook maandag is het flink zonnig. Er verandert maar weinig in het weerbeeld. Het wordt nog een stukje warmer met in veel dalen middagtemperaturen van 12 tot 17 graden. Dinsdag en woensdag volgen geen verandering in weerbeeld en temperatuur. Al kan het ook 18 of 19 graden worden.

Donderdag volgt waarschijnlijk een climax van het prachtige lenteweer. Het is nog altijd onveranderd zonnig, maar de temperatuur stijgt naar abnormale waarden. Met in enkele dalen 20 graden op de tellers is lijkt het eerder eind april ipv eind februari.

Ensemble regio Innsbruck

Ensemble regio Salzburg

Als we naar de langere termijn verwachting kijken zien we veel onzekerheid. Wel zien we dat vanaf 1 maart de kans op serieuze neerslag fors toeneemt. De kans is en blijft aannemelijk dat maart begint met meer kou en sneeuwkansen. Laten we het hopen want februari bracht alleen meer dooi en zelfs regen. Dat doet het sneeuwdek natuurlijk weinig goeds.

Jeroen Elferink

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...