Zonnig en warm nazomerweer zet door

Zonnig en warm nazomerweer zet door

De komende dagen blijft het bijzonder warm en zonnig nazomerweer in Oostenrijk. Met name de westelijke deelstaten krijgen nog veel extra dagen met een middagtemperatuur van 25 graden of iets meer. Het is opvallend, want op een paar enkele dagen na, is het grofweg sinds begin augustus non-stop ‘mooi en warm’ weer geweest.

Vanmorgen hebben we nog wel te maken met een tweedeling, in het oosten en noordoosten overheerst de bewolking en valt soms een bui. Elders is het droog en vrij zonnig, al kan mist voorkomen. Vanmiddag wordt het overal droog en breekt ook elders de zon goed door. Het wordt maximaal 20 graden in het oosten tot 26 in Vorarlberg.

Morgen schijnt overal de zon van vroeg tot laat, slechts af en toe trekken velden met dunne sluierbewolking over. De zuidwestenwind voert bijzonder warme lucht aan voor midden oktober. Het wordt na een frisse ochtend 24 tot 27 graden.

Donderdag als ook vrijdag verandert er niet veel aan het weer. Hoewel donderdag iets bewolkter verloopt, wordt het op beide dagen ruim 23 tot 27 graden. Vrijdag kan wat hardnekkige mist in Karinthië voorkomen.

Zaterdag, als de herfstvakantie start, wordt het weerbeeld een stuk wisselvalliger. Geregeld trekken storingen over Oostenrijk, maar er zullen ook genoeg mooie momenten zijn. Over het algemeen blijft het zacht en zicht op een eerste kou-uitbraak is er niet.

Jeroen Elferink

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Banner Fantastisch Oostenrijk (900 x 600 px)

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...