Zonnig weekend, maar verandering hangt in de lucht

Kitzbühel Wilderkaiser

Zonnig weekend maar verandering hangt in de lucht

ZATERDAG:

De start van een zonnig weekend, opnieuw een zonovergoten dag in de bergen. Meer oostwaarts richting Wenen kan er een verdwaalde wolk voorbij drijven. In het uiterste noorden met de Tsjechische grens begint de dag in nevel. Daar worden ook de laagste temperaturen gemeten. In de loop van de ochtend trekt de mist op en overheerst de zon. In de bergen ligt de vorstgrens rond de 2000 meter. Omdat de lucht erg droog is, de dauwpunts temperatuur dik onder nul en de zon nog niet zoveel kracht heeft, is er weinig smelt en zullen de pistes ook onder de 2000 meter goed blijven. De wind is matig uit het noordwesten en in het uiterste noordoosten zelfs krachtig.

ZONDAG:

Op zondag komt er langzaam een beetje verandering in het weer. Het is niet meer strak blauw en vanuit het noordwesten kunnen er diverse wolkenvelden binnen drijven. Tevens is er hoge bewolking aanwezig (de licht turquoise kleur op het bovenstaande kaartje) wat duidt op een verandering in de atmosfeer. Met name in het noordoosten is de bewolking dikker. Op neerslag hoeven we zeker nog niet te rekenen.  De temperatuur gaat wel langzaam wat naar beneden.  Op 2000 meter is het nog steeds rond het vriespunt in Vorarlberg, maar gaat het richting -7°c  in de noordelijke Steiermark en een groot gedeelte van Salzburgerland. Hoe verder oostelijk des te kouder het wordt.

MAANDAG:

Op maandag is het dan voorbij met het vitamine D slurpen. De bewolking neemt vanuit het noordwesten flink toe. Alleen Karinthië profiteert nog van de laatste zonnestralen De dag verloopt grauw in de rest van het land. Tevens gaat de temperatuur verder onderuit. Op 1400 meter in de vrije atmosfeer gaat het richting -10°c. Aan het einde van de dag komt de sneeuw opzetten met een laagland sneeuwvalgrens. In de nacht naar dinsdag kan dat een leuke opfrisser opleveren. Meer dan een paar centimeter zal het niet zijn.

DE VERDERE VOORUITZICHTEN:

Dinsdag is het dan wederom droog en koud. De zon komt weer tevoorschijn. In de loop van de dag wordt het langzaam aan vanuit het westen weer zachter. Er zit veel beweging in de atmosfeer. Op woensdag komt er vanuit het westen een warmtefront opzetten die met name in Vorarlberg en westelijk Tirol regen kan gaan brengen. De oostelijke Alpen liggen dan als het ware in de neerslagschaduw. Of het zachte weer in de loop van de week doorzet, lezen jullie in het volgende bericht.

Fijn weekend!

Ronaldo

Ripstar banner 1200 800 Snow en Family

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...