Zonnig weekend met kleine kans op een lokale bui

Zonnig weekend met kleine kans op een lokale bui

De hitte in Europa concentreert zich meest in het zuidwesten. Spanje, Portugal  en zuid Frankrijk zijn snoei heet maar de Alpen zijn ook niet echt koel. Die hitte komt langzaam richting Oostenrijk De scherpe kantjes gaan er wel een beetje af maar het fraaie en warme weer komt eraan.

ZATERDAG:

Op een paar wolkenvelden en nevelvelden na start de dag uitstekend. De temperatuur loopt lekker op. In het oosten ligt de hoogste waarde rond de 30°c. In het westen is het een streepje koeler. In de zuidelijke deelstaten kunnen zich wat stapelwolken vormen die tegen de middag een bui eruit kunnen persen. Voor de rest is het droog maar ook in de rest van het land kan een onschuldige stapelwolk ontstaan. In het zuiden staat een stevige wind terwijl in het noorden de wind vooralsnog zwak is. Daar kan de wind echter wel toenemen in de middag zodra in het zuiden de buien gaan vallen.

ZONDAG:

Op zondag is het zonnig en warm. De temperaturen liggen op hetzelfde niveau als zaterdag maar de zon komt er beter door. De wind is ook minder aanwezig. Op 2000 meter is het een graag of 13°c. Ook op de gletsjers vriest het niet en wordt het een graad of 5°c. Al met al een heerlijke zomerse dag. Alleen in het oosten kan soms wat sluierbewolking over drijven. Dat mag de pret niet drukken.

DE VERDERE VOORUITZICHTEN:

Het is heel simpel. Op maandag en dinsdag is het prachtig weer.  De temperatuur loopt iedere dag een beetje op en er is geen vuiltje aan de lucht. De hitte bereikt Oostenrijk in afgeslankte vorm. Hier en daar komt de 35°c in zicht. In de bergen boven de 2000 meter is het een stuk koeler. Pas op woensdagmiddag is er een neerslag signaal en dat moeten we eerst nog maar eens zien. Daarover later meer. Geniet van de komende dagen en van het mooie weer.

Fijn weekend

Ronaldo

Cityhouse Flipside Groot Banner

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Van den Berg Sport skischoen op maat

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...