Zonnig maar fris, weekend zomers warm!


Vandaag schijnt de zon in grote delen van Oostenrijk flink. Wel is de stroming nog noordwestelijk georiënteerd. Hierdoor zijn de temperaturen ondanks de zon relatief laag. Enkel in het westen kan de 20 graden gehaald worden. Later vanmiddag ontstaan er vriendelijke stapelwolken in het oosten, welke zullen uitsmeren. Elders blijft het zonnig.

Komende nacht verloopt koud met helder weer en in vele dalen nachtvorst. In windstille dalen vanaf 700 meter duikt het kwik onder nul.

Morgen hebben we vergelijkbaar weer met vandaag. De zon schijnt flink maar de lucht voelt tijdens de middag niet meer zo koel aan. In het westen loopt het kwik op naar een aangename 22 of 23 graden. Het oosten blijft nog eventjes wat achter met een graad of 17 á 18. Hier zijn opnieuw wolkenvelden mogelijk, maar de zon heeft het minder moeilijk.


Tijdens het weekend draait de stroming naar het zuiden. Warme lucht vanuit de Middellandse zee stroomt richting Oostenrijk.


Zowel zaterdag als zondag schijnt de zon flink. In het westen en zuiden loopt het kwik op naar 25 of 26 graden. Lokaal is 27 mogelijk. Opvallend genoeg blijft het oosten iets achter, maar met veel zon en 21 graden in Wenen is het ook hier goed vertoeven.


Maandag begint eerst nog zonnig en warm, in de loop van de dag komt wel een koufront dichterbij. Uiteindelijk volgen enkele buien, mogelijk met onweer. Vanaf dinsdag volgt een periode met wisselvalliger en iets koeler weer. Sneeuw wordt voorlopig nog niet verwacht.’

Jeroen Elferink

Weerstation FANtastisch Oostenrijk live

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht