Zonnig weer maar binnenkort sneeuwt het weer!

Leogang Kaiserwetter

Zonnig weer maar binnenkort sneeuwt het weer!

Gaat het weer veranderen komende week…. Er zijn zeker tekenen maar eerst kijken we naar de korte termijn.

Zondag schijnt In het westen en zuiden van Oostenrijk het grootste deel van de dag de zon weer en ontstaan ​​er slechts enkele stapelwolken. Van het Mühlviertel over delen van NiederÖsterreich en Wenen tot het noorden en midden van Burgenland passeren af ​​en toe dichtere wolkenvelden en er kunnen enkele regendruppels vallen. In deze regio’s schijnt soms ook de zon, vooral in de middag. De wind waait vanuit het noordoosten naar het zuidoosten en frist hier en daar stevig op. De temperaturen lopen op tot 12 tot 23 graden, 12 op plaatsen in het Waldviertel, 23 in de Walgau en in het Inntal. Op 2000 meter is het tussen de 3 graden op de Schneeberg en 8 graden op de Arlberg.

Maandag schijn de zon opnieuw. In het begin, vooral ten noorden van de Alpen, is er hier en daar wat bewolking of hoge mist. Vanaf het middaguur vormen zich enkele stapelwolken, vooral boven de bergen. In de middag waait er op sommige plaatsen een stevige wind, voornamelijk uit het zuidwesten tot noordwesten. Ook is het in het oosten weer beduidend warmer, de hoogste temperaturen liggen tussen de 16 en 23 graden, op een hoogte van 2000 meter 5 tot 8 graden.

Op dinsdag hebben we steeds meer wolkenvelden en dat is best lang geleden toch? In de oostelijke helft van Oostenrijk aanvankelijk nog vrij dunne bewolking die zeker nog de zon zal doorlaten. Maar naarmate de dag vordert, worden de wolken langzaam dikker en de zon gaat ook verdwijnen. In de bergen zijn zelfs al enkele regenbuien mogelijk, maar meestal blijft het droog. Op veel plaatsen staat er een stevige wind uit het zuidwesten tot noordwesten. Nog steeds ver boven het gemiddelde, maxima tussen 14 en 19 graden, in het oosten en zuidoosten tot 22, 23 graden.

Woensdag overwegend bewolkt met vanaf de middag enkele buien. In het zuidwesten kan het geleidelijk wat vaker regenen, boven de 1500 tot 1900 meter sneeuwt het, maar de hoeveelheden blijven klein. De zon schijnt slechts af en toe, voornamelijk van OberÖsterreich tot Burgenland. Vooral langs de Alpenhoofdkam en ten zuiden daarvan tot het zuiden van Burgenland, soms staat er een stevige zuidwestenwind. Maximale waarden tussen 10 graden in Oost-Tirol en 21 graden in Neder-Oostenrijk.

Weersomslag komt op donderdag!

Op donderdag slaat het weer om en komt er een einde aan de extreme droogte! Overwegend bewolkt en waarschijnlijk af en toe regen in heel Oostenrijk. De sneeuwgrens ligt meestal tussen 1200 en 1700 meter, maar in Ober- en NiederÖsterreich kan de sneeuwgrens onder de 1000 meter komen. Ook in Karinthië kan het gaan sneeuwen. Er staat soms een stevige wind uit noord tot oost. Het is ook aanzienlijk kouder met maxima tussen de 4 en 12 graden.

Ook zien we sneeuw komen naar en in  het weekend toe. Maar daar kijken we morgen weer naar.

Westendorf topfoto sneeuw op dak

Colada Sport2000 banner

Werken in Oostenrijk make it happen

Werken in Oostenrijk make it happen

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht