Tweetal zonnige dagen, vrijdag nieuwe sneeuw

Gisteren scheen de zon al in Westelijk Oostenrijk

Tweetal zonnige dagen, vrijdag nieuwe sneeuw

Momenteel ligt een hogedrukgebied niet ver van de Alpen vandaan. Hierdoor is het tijdelijk rustiger en droog weer, zo kan men genieten van perfecte pistedagen. Maar vrijdag is het tijdelijk slechter met opnieuw nieuwe sneeuw.

Vandaag en morgen volgen zonnige dagen. Deze ochtend is het nog vrij koud met heldere condities en strenge vorst in de dalen. Echter komt de zon steeds vroeger op en ligt het kwik op de zuidhellingen nu alweer rond nul. Uiteindelijk stroomt mildere lucht Oostenrijk binnen en vanmiddag stijgt de vorstgrens naar een vrij hoge 2200 meter. Met weinig wind en veel zon wordt dat genieten. Maar door de lage dauwpunten blijft de sneeuw over het algemeen vrij goed. Komende avond en nacht is het opnieuw helder en in de dalen kan het opnieuw stevig vriezen. Op de hogere Almen en bergen blijft het kwik rond of iets boven nul.

Verwachting voor morgen, donderdag

Morgen volgt opnieuw een zonnige dag met vrij hoge temperaturen. Onder de 800 meter kunnen temperaturen vanmiddag stijgen naar waarden in de dubbele cijfers. Met weinig wind doet het zelfs een beetje lenteachtig aan. De vorstgrens ligt opnieuw rond de 2200 meter maar tegen het eind van de middag zakt deze alweer geleidelijk. Ook volgt aan het eind van de middag meer bewolking. Een koufront maakt namelijk in de nacht naar vrijdag een einde aan de tweetal zonnige dagen.

Vrijdag trekt het koufront maar langzaam door richting het zuiden. Vrijwel de hele dag valt opnieuw sneeuw langs de noordkant. De sneeuwgrens zakt daarbij naar 900 tot 500 meter.


Maar grote hoeveelheden worden absoluut niet verwacht. Een centimeter of 5, max 10, is al behoorlijk veel. Het is vooral mooi voor de bomen die weer wit zullen kleuren.

Het weekend verloopt daarna vrij zacht en zonnig. Opnieuw kan het een beetje lenteachtig aandoen.

Jeroen Elferink-Ruijsch
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Chaletnl-banner-900x600

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...