Zonnige eerste oktoberweek

Zonnige eerste oktoberweek

Na een lange periode met koel en onbestendig weer, breekt vanaf vandaag een periode met milder en zonniger weer aan. De eerste oktoberweek gaat in heel Oostenrijk zonnig en stabiel verlopen. Enkel vanmorgen komen nog dikkere wolkenvelden en lokaal een bui voor.

Vanmorgen zien we op de weerkaarten nog restanten van een storing liggen. Deze ochtend is het ook nog op veel plaatsen bewolkt en nat vanuit de nacht. Maar ook zien we een groot hogedrukgebied net ten westen van Oostenrijk liggen. Dit hogedrukgebied zorgt ervoor dan het weerbeeld al in de loop van de dag vlot opknapt. Het wordt deze ochtend overal droog en vanuit het westen breekt steeds vaker de zon door. Vanmiddag is het dan overal droog met geregeld de zon erbij, de meeste zonuren zijn weggelegd voor de zuidkant en Vorarlberg. Daarbij loopt de temperatuur op naar maximaal 16 tot 20 graden.

Morgen beginnen we de dag eerst nog fris met veel mist en nevel in de dalen. Ook als het langere tijd duurt om de mist weg te branden, verloopt de middag overal zonnig en rustig. Slechts af en toe trekken er velden met dunne sluierbewolking over maar de zon blijft hier prima doorheen schijnen. Het wordt maximaal 17 tot 21 graden.

Woensdag volgt de warmste en zonnigste dag van de eerste oktoberweek. Van opkomst tot ondergang schijnt de zon flink en de zuidwestenwind voert vrij milde lucht aan. De temperatuur loopt dan ook snel op naar waarden tussen de 19 en 24 graden. Kortom echt een prachtige nazomerdag.

Ook donderdag en vrijdag blijft het zonnig. Maar de temperatuur doet dan een klein stapje terug. De middagtemperatuur komt op beide dagen uit tussen de 19 en 23 graden. Ook zaterdag is het nog zonnig maar de eerste oktoberweek eindigt zondag wel met meer bewolking een bui. Toch ziet het er ook volgende week niet slecht uit met geregeld de zon erbij.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Ski Outlet Venray logo 500x500px 2022

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Superskicard

© superskicard.com

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...