Zonnige en vrij warme week

Zonnige en vrij warme week

Echt winterweer met verse sneeuw en strenge vorst is momenteel ver te zoeken in Oostenrijk. Hoewel de dag nog wel met vorst begint is het vooral vrij warm en zonnig weer deze week. Winterliefhebbers worden vooralsnog op de proef gesteld, maar op het terras is het vooral genieten.

Vanmorgen begint de dag met veel zon en in de dalen nog lage temperaturen. Veelal vriest het, maar iets de berg op ligt het kwik al ruim boven nul. In de loop van de dag komt het kwik in de dalen ook ruim boven nul uit en met veel zon wordt het maximaal 7 tot 13 graden. Op 1500 meter is het veelal een graad of 7 en vorst vinden we overdag pas boven de 3 kilometer hoogte.

Ook morgen verloopt zonovergoten en flink mild voor de tijd van het jaar. De lucht is opnieuw strak blauw en na een fris begin loopt de temperatuur op naar 8 tot lokaal 14 graden. Vergeet trouwens niet te smeren tegen de inmiddels steeds feller wordende zon. Het verbranden van de huid gaat momenteel sneller dan vaak gedacht.

Woensdag houdt het zonnige en warme (lente?)weer aan, wel verschijnen er enkele hoge sluierwolken. Maar de zon heeft hier weinig moeite mee. Ook is het iets minder mild, de vorstgrens daalt naar 2600 meter (nog steeds te hoog voor eind januari).

Donderdag start ook met zon, maar een zwakke storing bereikt donderdagavond de noordkant van Oostenrijk. Tijdens de middag raakt het daardoor bewolkt en tijdens de avond volgt wat regen of sneeuw. Hoe hoog de sneeuwvalgrens ligt is nog onzeker, waarschijnlijk rond 1300 meter.

Vrijdagochtend liggen restanten van de storing nog over Oostenrijk, maar tijdens de middag is het opnieuw zonnig. Het weekend verloopt weer vriendelijk met een mix van veel zon en hoge wolkenvelden. Na het weekend volgt waarschijnlijk een omslag naar kouder en wisselvalliger weer.

Jeroen Elferink

Mesnerwirt Westendorf

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Turner Logo 2023 wit

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×