Zonnige en warme herfstvakantie

Voorlopig lijkt er geen eind te komen aan het mooie en bovenal zachte herfstweer in Oostenrijk. Net als vorig jaar treffen de vakantiegangers het tijdens de herfstvakantie. Momenteel wordt het warme weer vooral veroorzaakt door een föhn. Later deze week zal het mooie weer vooral afkomstig zijn van hogedrukgebieden.

Opzich zit het slechte weer niet gek ver van Oostenrijk. Het is daarom ook dat er af en toe wolkenvelden overtrekken. Maar Ronaldo had het er gisteren al over, Oostenrijk ligt in de neerslagschaduw.

Vandaag start de dag nog  zonnig in een groot deel van Oostenrijk. Oberösterreich heeft wel te maken met een aantal nevel of mistvelden en in Oost-Tirol is het aan de bewolkte kant.Vanmiddag raakt het helaas op meer plaatsen bewolkt. De föhn zorgt voor het dichtsmeren van de lucht. Ook kan er lokaal veel wind staan, windstoten over de 100km/u behoren tot de mogelijkheid. Het zonnigst wordt het in Niederösterreich. Hier zijn 6 zonuren mogelijk bij een middagtemperatuur van 20 tot 24 graden.


Morgen volgt gelijk de ‘slechtste’ dag van de week. Een storing schampt het westelijk deel en zorgt tijdelijk voor meer bewolking. In Vorarlberg is zelfs een licht regenbuitje mogelijk. Zonniger is het in Kärnten en Steiermark. Al met al is het zeker geen slechte dag, maar wel de minst mooie van de week. De temperatuur ligt tussen de 19 en 24 graden.

(Foto: Jeroen Elferink)

Dinsdag is de zon overal weer terug. De föhn luwt waardoor de middagtemperatuur wat minder geholpen wordt te stijgen. Ook kan er op meer plaatsen in de ochtend mist of nevel hangen. Het wordt uiteindelijk 18 tot 21 graden.


Woensdag en de rest van de week is het prachtig nazomerweer. Dagelijks stijgt het kwik tot boven de 20 graden. Echter in het Flachland zal vaker mist ontstaan welke met de dag moeizamer oplost. In het vallei van de Donau zal de mist zomaar eens de hele dag kunnen blijven hangen.

Ook de langere termijn biedt voorlopig nog weinig hoop op kouder of natter weer. Hogedrukinvloeden blijven het weer boven Oostenrijk nog eventjes beïnvloeden. Wel worden de nachten kouder met stijgende vorstkansen..

Jeroen Elferink

PS al onze winterverwachting 2019/2020 gelezen?

Weerstation FANtastisch Oostenrijk live

Colada Sport2000 banner

Banner Chalethuren Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht