Zonnige kerstdagen op komst

Er staan zonnige kerstdagen op het programma

Zonnige kerstdagen op komst

Na de storm en vele neerslag van de laatste dagen kunnen we langzaam weer op adem komen. Langzaam keert de rust terug in de atmosfeer. Maar vandaag overheerst nog wel de bewolking en blijft het niet overal droog. Gelukkig is het vanaf morgen voor een lange tijd zonnig kaiserwetter. Zo verlopen ook de kerstdagen zelf prachtig zonnig.

Vandaag nemen we langzaam afscheid van de sterke noordweststroming. Toch hebben we in de aanvoer nog te maken met de naweeën van het slechte weer. Zo wordt de bewolking in de loop van de dag opnieuw dikker en later vanmiddag kan het m.u.v. Vorarlberg en Karinthië overal opnieuw nog kort regenen. Omdat zachtere lucht binnenstroomt zal de sneeuwvalgrens op een hoge 1700 meter liggen. Gelukkig stelt de neerslag niet veel voor. Ook staat er nog altijd een stevige noordwestenwind.

Kerstavond trekken de dikke wolken langzaam aan weg en tijdens de nacht is het overal droog met enkele opklaringen. In de bergen blijft veel wind staan, terwijl in de dalen een graadje vorst mogelijk is.

Eerste kerstdag verloopt prachtig, de inmiddels naar het westen gedraaide wind neemt langzaam in kracht af. Daarbij schijnt de zon op veel plaatsen van opkomst tot ondergang. Echter trekken ook velden met hoge maar dunne sluierwolken over. Desondanks is het een prachtige skidag, de vorstgrens ligt op 2300 meter.

Tweede kerstdag verloopt ook grotendeels zonnig, alleen tijdens de middag trekken enkele dunne wolkenvelden over het noorden. Het blijft droog en er staat niet al teveel wind. De vorstgrens komt uit op 1800 meter.

Ook na de kerstdagen, zoals woensdag, blijft het zonnig. Vooral de woensdag wordt de mooiste dag met de minste sluierwolken. Wel voert de zuidwestenwind in de bergen mildere lucht aan.

Donderdag hebben we met een föhn te maken, op 1500 meter kan het 8 tot 11 graden worden. Maar de lucht is droog waardoor sneeuwsmelt enkel op de zonnige hellingen plaatsvindt. Ook vrijdag en zaterdag is het onder invloed van een föhn prachtig weer. Daarna neemt de kans op kouder weer en neerslag toe.

Jeroen Elferink

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Summit Travel banner 2020 1000x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×