Prachtige en zonnige maandag


Prachtige en zonnige maandag

Het is vandaag genieten van een prachtige en zonnige maandag. Vooral omdat er een drastische weersomslag onderweg is naar Oostenrijk. We gaan te maken krijgen met flink koeler weer en sneeuw op de hogere bergtoppen. Daarmee is de nazomer vanaf woensdag ver te zoeken.


Deze zonnige maandag start her en der nog met nevel en mist in de dalen. Maar al snel lost dit overal op en rond het middaguur is het overal zonovergoten. De middag verloopt overal flink zonnig, met hoogstens een paar stapelwolken in het uiterste oosten. Daarbij stijgt de temperatuur snel, in de meeste dalen wordt het nogmaals zomers warm met maximumtemperaturen die de 25 graden bereiken.


Morgen start de dag na het oplossen van eventuele mist opnieuw zonnig. Ook warmt het sneller op omdat de aangevoerde lucht een stuk warmer is. Maar een storing ligt wel dichtbij Oostenrijk waardoor de bewolking in de loop van de dag dikker en dikker wordt. Toch weet het nog op te warmen naar 25 tot lokaal 28 graden. Tegen het einde van de dag is de bewolking zo dik geworden dat in Vorarlberg een drupje kan vallen. Maar elders blijft het nog even droog.

Woensdag trekt een koufront langzaam vanuit Zwitserland richting centraal Oostenrijk. Hierdoor is het in de westelijke deelstaten bewolkt en vallen er buien bij 18 of 19 graden. Tegelijkertijd is het nog lang droog in de zuidoosthelft, met een beetje zon kan het hier nog 25 graden worden. Daarmee mankeert de woensdag een duidelijke overgangsdag waarbij we echt te maken gaan krijgen met een ander stromingspatroon.

Klik op de afbeelding om de animatie te laten lopen

Vanaf donderdag komen we in de kille noord stroming terecht. Donderdag ligt de sneeuwgrens nog rond de 2600 meter. Maar richting zaterdag daalt deze naar 1700 of soms 1600 meter. Daarbij vallen er dagelijks buien en zullen de hogere bergtoppen wit worden. Ook komt de temperatuur in de laagste dalen met zon niet meer boven de grens van de 20 graden. Totaal ander weer dus.

Kortom we moeten nog echt even genieten van deze prachtige en zonnige maandag!

Jeroen Elferink-Ruijsch

Weersverwachting per streek:

Van Beeck tenten

Turner Banner

St Johann in Tirol Banner Winter 1000x600

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...