Een zonnige middag in een wisselvallige week

Het weer de afgelopen dagen in Oostenrijk laat zich het beste omschrijven als onstuimig en sterk wisselvallig. Met veel wind wisselen wolkenvelden, buien en zonnige momenten wisselden elkaar af. Maar vandaag hebben we eventjes rust. En vanmiddag breekt de zon goed door!

Deze ochtend zijn er nog een paar laatste sneeuwbuien mogelijk Oostwaarts vanaf het Inntal. De sneeuwgrens ligt rond de 400 meter. De buien zijn ondiep en laten nog maar weinig sneeuw achter. Al snel volgen er later deze ochtend opklaringen vanuit het Westen. In Vorarlberg start de dag al gelijk zonnig. Vanmiddag is het dan overal flink zonnig. Met weinig wind is het genieten. Tegen de avond volgen er nieuwe wolkenvelden vanuit het Westen.

Morgen starten we de dag koel en bewolkt. Ten Noorden van de hoofdkam sneeuwt en regent het. De sneeuwgrens pendelt rond de 1000 meter en wil per dal nog wel eens sterk variëren. Hierdoor ontstaan er regionaal grote verschillen. Bij geringe windsterkte sneeuwt het tot in de diepere dalen. Bij meer wind ligt de sneeuwgrens ook hoger.

In de middag zijn er ook een paar spaarzame zonnige momenten mogelijk. Maar verder blijft het wisselvallig en turbulent. Van tijd tot tijd vallen er een aantal buien. Op 1500 meter vriest het 5 graden. In de avond naar donderdag volgen nog een aantal losse sneeuwbuitjes. De sneeuwgrens is dan verder tot in de meeste dalen gezakt. De wind blijft in de bergen stormachtig.

Donderdag wisselen zonnige momenten en buien elkaar af. Boven de 1000 meter valt droge sneeuw die blijft liggen. Hieronder afhankelijk van intensiteit regen, natte sneeuw of droge sneeuw. Tussen de buien door dooit het hier wel. Tijdens buien is er kans op onweer en hagel. De wind is stormachtig met windstoten over de 100km/u. Tegen de avond volgt langdurige regen en sneeuwval.

Vrijdag dient de volgende storing aan. Een actief warmtefront zorgt voor een ronduit natte of sneeuwrijke dag. Bij aanvang ligt de sneeuwgrens tussen de 500 en 1000 meter. Echter stijgt de sneeuwgrens naar 1700 meter. Onzeker is hoe snel deze sneeuwgrens stijgt.

Zaterdag is het droog en volgen er opklaringen. Zondag kan het met veel zon maar liefst 16 tot 22 graden worden.

Jeroen Elferink

Summit Travel

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...