Zonnige septemberdagen

Kitzbühel Schwarzsee Wilderkaiser Topfoto

Zonnige septemberdagen

Na het winterse intermezzo van begin deze week wordt het de komende dagen weer mooier weer in Oostenrijk. Een aantal zonnige septemberdagen staan op het programma. Daarbij wordt het niet meer zomers warm, met maxima tussen de 17 en 21 graden is het prima herfstweer.

Vanmorgen beginnen we de dag nog met mist en nevel in sommige dalen. Ook kan het best wel eens duren voordat deze mist en nevel zijn opgelost. Maar in de hogere gebieden en mistvrije dalen schijnt de zon al uitbundig. Enkel in het gebied rondom de Donau komen weer wolkenvelden voor. Echter ontstaan er in de loop van de dag ook nieuwe stapelwolken en vooral vanaf het Salzburgerland oostwaarts is een bui mogelijk. Elders blijft het deze woensdag droog en vooral in het westen is het al flink zonnig, het wordt maximaal 14 tot 17 graden.

Morgen komt Oostenrijk meer en meer onder invloed te liggen van een krachtig hogedrukgebied. Enkel het oosten blijft gevoelig voor wolkenvelden, in het westen is het prachtig kaiserwetter. Hier schijnt de zon van opkomst tot ondergang flink. Ook blijft het droog. Daarmee is dit het begin van een aantal prachtige zonnige septemberdagen in deze streek. Daarbij loopt het kwik op naar waarden tussen de 16 en 20 graden, regionaal kan het 21 worden.


Ook vrijdag is het vrijwel overal zonnig kaiserwetter. De zon schijnt van opkomst tot ondergang flink en de temperatuur loopt op naar 18 tot 21 graden. Maar ook zaterdag is het nog prachtig weer in een groot deel van het land. Maar er lijkt een voorlopig einde te komen aan de reeks zonnige septemberdagen. Aan het eind van de dag neemt de bewolking toe.

Vanaf zondag is de verwachting uitermate onzeker als een lagedrukgebied vanuit het noordwesten afzakt richting de Alpen. Alle mogelijkheden van föhn en zon tot regen en sneeuw behoren tot de opties. Maar hoe dan ook wordt het dynamischer in de atmosfeer.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Weersverwachting per streek:

Werken in Oostenrijk make it happen

Werken in Oostenrijk make it happen

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Van den Berg Sport skischoen op maat

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×