Zonnige maar warme kerstdagen

Zonnige maar warme kerstdagen

Allereerst fijne kerstdagen namens het hele FANtastisch Oostenrijk team. Dit jaar krijgen we zonnige maar wel warme kerstdagen. Onder invloed van een hogedrukgebied dat met de kern ten oosten van Oostenrijk ligt wordt vanuit het zuidwesten warme maar droge lucht aangevoerd. Dat de lucht droger is is goed nieuws, want de afgelopen dagen hebben we genoeg regen gehad tot op sommige bergtoppen.


Vandaag, 1e kerstdag, schijnt de zon van west naar oost uitbundig. Regionaal kan er in de dalen wel wat mist of nevel voorkomen, maar meestal lost dit voor het middaguur op. Tijdens de middag loopt de temperatuur flink op en op 1500 meter ligt het kwik rond de +10 graden in de plus. Met de zon erbij wordt dat genieten, vergeet je vooral niet in te smeren. Want de zon heeft wel wat kracht. Maar ga ook op tijd de piste op, want met een vorstgrens die op 2700 meter ligt zullen sommige pistes snel pappig worden.

Vanavond en komende nacht is het helder en droog. In de dalen koelt het hard af en kan het een graadje vriezen. Maar in de bergen blijft het opnieuw boven nul.

Morgen, 2e kerstdag, is het opnieuw zonnig. Tenminste de ochtend verloopt zonnig en opnieuw mild met alweer +10 graden op 1500 meter. Daarmee zijn het dus echt warme kerstdagen dit jaar, het beperkt zich niet tot 1 dag helaas. Halverwege de dag neemt de bewolking wel langzaam toe en tegen de avond volgt in Vorarlberg een eerste bui.


Na de warme kerstdagen trekt in de nacht naar dinsdag een koufront over Oostenrijk. Eindelijk krijgen we weer te maken met koude winterlucht. Tijdens de nacht valt vanaf Vorarlberg tot het Salzburgerland regen en sneeuw, waarbij de sneeuwgrens naar ongeveer 1000 meter zakt. De groen bergen zullen hier dus weer wit kleuren. Maar veel sneeuw valt er niet, veelal 5 tot 10 centimeter (Arlgebergte nog iets meer). Toch zorgt het dinsdagochtend voor een fraai gezicht met witte bomen en later weer de zon erbij. Helaas blijft het droog aan de zuidkant, Karinthië moet dus nog langer geduld hebben.

Ook woensdag schijnt de zon flink, maar de bovenlucht warmt weer flink op. Opnieuw zorgt een zuidwestenwind voor hoge temperaturen. Gelukkig schijnt wel de zon vaak en blijft het vaak droog.

Jeroen Elferink-Ruijsch

ChaletsPlus Banner Groot

Sneeuwkettingenwinkel.nl banner winter 2021 900x600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×