Zonnige zaterdag


Zonnige zaterdag

Vandaag zorgen resten van een storing voor tijdelijk meer hoge bewolking, maar morgen komt de zon er weer goed bij. Het wordt een zonnige zaterdag.

Vandaag trekken restanten van een storing over Oostenrijk, hierdoor is de lucht absoluut niet strak blauw. De zon heeft het dan ook van tijd tot tijd moeilijk, maar gelukkig blijft het wel droog. Toch is het zeker geen slechte dag, met vooral tijdens de ochtend de meeste ruimte voor de zon. Het is met ongeveer 2 graden op 1500 meter wel een stukje frisser dan de voorgaande dagen.

Morgen, zaterdag, wordt het opnieuw een flink zonnige dag. Tijdens de vroege ochtend komen nog wel enkele hoge wolkenvelden voor, maar deze trekken vrij vlot weg. Rond en na het middaguur is de lucht op veel plaatsen strak blauw. Het wordt op 1500 meter ongeveer 3 of 4 graden boven nul.

Oudjaarsdag hebben we eerst lange tijd te maken met een föhn, daarbij heeft de zon het al vanaf opkomst moeilijk. Zo trekken wolkenvelden over vooral het midden en westen van Oostenrijk. In de loop van de dag wordt de bewolking dikker en nog voor het avond is volgt in Vorarlberg en Tirol regen of sneeuw. Sneeuw valt daarbij veelal vanaf 900 tot 1200 meter. Tijdens de avond is overal regen of sneeuw mogelijk, maar rond middernacht is het op de meeste plaatsen weer droog.

Nieuwjaarsdag begint vriendelijk met ruimte voor de zon, boven de 1200 meter is een klein beetje verse sneeuw gevallen. In de loop van de dag wordt de bewolking dikker, maar het blijft droog.

Dinsdag lijkt op maandag, met eerst zon en daarna bewolking. Nu volgt tijdens de avond wel regen en sneeuw. De aangevoerde lucht is zacht waardoor de sneeuwvalgrens relatief hoog zal uitpakken. De dagen daarna is het wisselvallig, met regen in de dalen en sneeuw op de berg. Vanaf 5/6 januari volgt een geleidelijke winterinval met kou.

Jeroen Elferink

Chalet NL 20230223-banner-1200x800-v2.png

Twinsport WaxenSlijpen Fantastisch-Oostenrijk Banner 1200x700

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×