Zonnige en hete zomerweek

Later deze week moeten we weer de schaduw opzoeken

Zonnige en hete zomerweek
Een zonnige en hete zomerweek staat voor de deur. Hoewel het vandaag en morgen in sommige gebieden nog een klein beetje kan tegenvallen, gaat de zon vooral later deze week overuren maken. Ook stijgt de temperatuur flink en eindigen we deze zomerweek met dagelijks tropische temperaturen. Kortom het wordt een mooie zomerweek.


Vandaag hebben we ten zuiden van de hoofdkam, met name in Karinthië en Steiermarken, nog te maken met restanten van een front. Hierdoor is het in deze regio nog altijd overwegend bewolkt. Uit de bewolking valt af een toeregen of later vanmiddag een (onweers)bui. Tegelijkertijd is het ten noorden van de hoofdkam al vriendelijk zomerweer met veel ruimte voor de zon. In Tirol en vooral Vorarlberg is het zelfs al zwembadweer met temperaturen die stijgen naar 25 tot 28 graden. Ook in het oostelijke laagland kan er prima gezwommen worden met een graad of 27.

Morgen trekt de bewolking steeds vaker weg richting Slovenië en breekt de zon ook goed door aan de zuidkant. Kortom vrijwel overal is het morgen fraai zomerweer met veel ruimte voor de zon. De meeste ruimte voor de zon zien we opnieuw in Tirol en Vorarlberg. Het blijft daarbij overal droog en de temperatuur stijgt naar 27 graden in Karinthië tot 29 in Vorarlberg.

Op woensdag zien we weinig verandering in het weerbeeld. In de gebruikelijke gebieden schijnt de zon van opkomst tot ondergang uitbundig, daarbij wordt het opnieuw 27 tot 29 graden.


Donderdag draait de wind meer naar een zuidelijke richting. Ook heeft zich een sterk hogedrukgebied gevormd boven het continent. Hierdoor is het stromingspatroon geblokkeerd waardoor deze mooi weer fase nog best wel eens lang kunnen behouden. Doordat de wind meer uit het zuiden waait wordt er ook weer warmere lucht aangevoerd. Het kwik stijgt in veel gebieden weer richting de tropische 30 graden.\

Ook de rest van deze zomerweek blijft de zon uitbundig schijnen. Enkel vrijdag kan er in de namiddag een warmte onweersbui vallen. Tijdens het weekend blijft het nagenoeg droog met tropische temperaturen. Mogelijk komt de 35 graden ook weer inzicht.

Jeroen Elferink-Ruijsch
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Weersverwachting per streek:

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Logo Golfclub Nationalpark Hohe Tauern aug 2019

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×