Zonnige zondag, maar zachtere overgang volgt

Vandaag kan er nog van de zon genoten worden!

Zonnige zondag, maar overgang volgt
Tot nu toe is het op een enkele dag na al ruim 2 weken top winterweer in Oostenrijk. Er ligt voldoende sneeuw, het is koud en vaak schijnt ook de zon nog eens. Maar na deze zonnige zondag volgt helaas een zachtere overgang. Zo valt er in de nieuwe week met regelmaat weer eens regen tot in de dalen.

Vanmorgen is het prachtig winterweer, de zon schijnt en het is bitterkoud. Opnieuw zien we in de dalen minima tussen -10 en lokaal -25 graden. In de bergen is het milder, met veelal temperaturen nog nipt onder nul. Vanmiddag verliezen we het zonnige weer helaas al in Vorarlberg en later Tirol. Hier duiken wolkenvelden op, maar elders blijft het zonnig. Voorzichtig wordt het milder, op 1500 meter is het vanmiddag een enkele graad boven nul.

Vanavond en komende nacht trekken wolkenvelden over en in de bergen komt een harde westenwind te zacht. De zachtere overgang is ingezet.

Morgen is het een flink stuk zachter, op 1500 meter dooit het 5 graden. Ook in de dalen komt het kwik snel ruim boven nul. Het is daarbij vrij bewolkt, de zon zien we niet of nauwelijks. Tegen het eind van de dag volgt in het westen regen. Morgenavond is het bewolkt en regenachtig, uiteindelijk zakt in de nacht de sneeuwvalgrens naar 1100 meter. Daarbij staat soms een stormachtige westenwind.

Dinsdag volgt een relatief rustige weerdag. Na de buien uit de nacht is het droog en gedurende de dag breekt de zon geregeld door. Ook staat er veel minder wind, kortom een prima skidag.

Woensdag zet de turbulente west stroming door, in detail is er nog veel onzekerheid. Mogelijk stormt het flink met flinke regenbuien. Daarbij ligt de sneeuwvalgrens rond 1500 meter. Ook donderdag verloopt wisselvallig, maar wel iets minder zacht.

Tijdens het weekend volgt een stabilisatie met meer ruimte voor de zon. Ook luwt de westenwind en blijft het vaker droog. Kortom beter weer is onderweg.

Jeroen Elferink

Chalet NL Last-minute campagne-1200x800-px

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×