Zonnige zondag


Zonnige zondag

Het nazomerweer in Oostenrijk blijft nog steeds prachtig, zoals we ook vandaag op deze zonnige zondag kunnen zien. Echter, in de loop van morgen verandert het weerbeeld drastisch, aangezien er gedurende de middag regen en onweer vanuit het westen wordt verwacht. Hiermee komt er ook een einde aan de langere periode van vrij constant warm nazomerweer.

Vandaag schijnt de zon uitbundig van vroeg tot laat. Slechts af en toe drijven velden met hoge sluierbewolking over, waar de zon meestal helder doorheen schijnt. Na een frisse ochtend in de meeste dalen stijgt de temperatuur snel, en vanmiddag wordt het maximaal 26 tot lokaal 30 graden. Deze zonnige zondag in het midden van september is opvallend warm te noemen. Er staat een zwakke tot hooguit matige wind, voornamelijk uit het zuiden.

Morgen volgen buien en verkoeling vanuit het westen

Ook morgen begint de dag zonnig, en opnieuw kunnen we genieten van warm weer. De temperaturen bereiken maximaal 25 tot lokaal 30 graden. Alleen in Oost-Tirol zal er ’s ochtends al meer bewolking zijn, wat ervoor zorgt dat de temperaturen daar wat lager blijven. In de tweede helft van de middag komen er echter zware buien met onweer en soms hagel vanuit het westen. Hierbij zijn windstoten van 80 tot 100 km/u mogelijk. Dergelijke intense zomerse buien zijn zeldzaam zo laat in het seizoen na de zomer. Tijdens de avond en nacht trekken de buien oostwaarts.

Dinsdag is de warme lucht verdreven en komt de wind uit het westen, daarom zien we afwisselend wolkenvelden en korte zonnige momenten. Bovendien trekken verspreid over Oostenrijk buien voorbij, waarbij in het zuiden opnieuw onweer mogelijk is. De temperaturen zullen variëren van 21 tot 25 graden, wat nog steeds aan de hoge kant is voor deze tijd van het jaar.

Op woensdag kunnen we nog even genieten van een tijdelijke weersverbetering. Een uitloper van een hogedrukgebied zorgt voor een rustige en aangenaam zonnige dag. De temperaturen blijven ook dan tussen de 21 en 25 graden.

Vanaf donderdag krijgt de westcirculatie de overhand, waardoor dagelijks buien of regen kunnen vallen. De temperaturen zullen zich rond het gemiddelde voor medio/eind september bevinden.

Jeroen Elferink

Logo Brixental

Kitzbüheler Alpen Hohe Salve Region

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Banner Fantastisch Oostenrijk (900 x 600 px)

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×