Veel bewolking maar zonniger weer is onderweg!

Nog even volhouden want zonniger weer is onderweg

Veel bewolking maar zonniger weer is onderweg!

Zonniger weer is onderweg naar Oostenrijk, alleen hebben we nog wel geduld nodig. Vandaag start de dag op veel plaatsen grauw en grijs. De lucht is bedekt met een dikke deken van bewolking die op alle hoogtes en lagen kan voorkomen. In de lagere delen is het vooral mist en nevel zoals het beeld hierboven. Echter trekt er vandaag ook een zwakke storing over met middelbare en hoge bewolking. Uiteindelijk kan het dus ook potdicht zitten op die hoogtes. Slechts af en toe laat de zon zich spaarzaam zien. Uit de bewolking kan ook nog eens wat lichte regen vallen. Vanaf 1400 á 1600 meter kan dit ook een vlokje sneeuw zijn. Maar grote neerslaghoeveelheden worden absoluut niet verwacht.


Morgen is het weerbeeld al een stukje vriendelijker want de bewolking breekt wat gemakkelijker. Vooral tijdens de ochtend is het rondom de hoofdkam zonniger weer. Gedurende de dag voert de bovenlucht wel weer nieuw wolkenvelden uit Duitsland aan. In de oostelijke deelstaten is wat lichte regen of een bui mogelijk.

Zwakke storingen veroorzaken toch nog verspreid wat lichte neerslag, daarbij worden opnieuw geen grote hoeveelheden verwacht. De sneeuwgrens ligt op 1200 meter. De meeste zonuren zijn weggelegd voor Oost-Tirol. Het is overigens morgen wel een stukje frisser dan de voorgaande dagen want de vorstgrens ligt overdag rond de 1400 á 1500 meter.


Vrijdag neemt de invloed van hogedruk vanuit het westen verder toe, storingen worden meer en meer richting het oosten verdrongen. Eindelijk staat zonniger weer op de planning voor vooral Vorarlberg en Tirol. Hier verloopt de vrijdag perfect met kaiserwetter rondom de hoofdkam. Helaas voor het oosten is het nog even wachten met storingen die alweer schampen. Wel blijft het overal droog en de aangevoerde lucht wordt wat milder.

Zaterdag en ook zondag is het overal prachtig kaiserwetter en skiweer. Hoewel er in de lagere delen mist een spelbreker kan zijn, is het op en top zonnig op beide dagen. Hierdoor wordt het genieten op de prachtige skipistes van de gebieden die al open zijn.

Jeroen Elferink-Ruijsch
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Chaletnl-banner-900x600

In2sportbrands Winter banner Groot

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...