Zonovergoten lentedagen


Zonovergoten lentedagen

Ook vandaag is de zon weer van de partij. Net als de afgelopen dagen en de komende tijd hebben we te maken met prachtige zonovergoten lentedagen. En dat is wel vrij vroeg in het jaar. Vanmorgen kan in sommige dalen wel lokaal wat mist of nevel voorkomen, vooral in Karinthië en Stiermarken. Deze nevel en mist lossen snel op en in de meeste gebieden schijnt de zon van opkomst tot ondergang. Na eerst nog een vrij koele start met vorst stijgt vanmiddag de vorstgrens naar een vrij hoge 2200 meter. Op 1500 meter ligt het kwik rond de 5 graden en in de dalen kan het ruim 10 graden worden. Nog warmer is het in de lagere brede dalen met soms wel 15 of 16 graden. Genieten dus na een ochtendje skiën want deze dagen moet je er wel vroeg bij zijn op de pistes.

Morgen (vrijdag) blijft het zonnig weer, het zijn prachtige lentedagen met opnieuw strak blauwe luchten. Wellicht wordt het nog een fractie milder met middagtemperaturen die nog 2 of lokaal 3 graden warmer zijn dan vandaag. Echter trekken er over Karinthië en Stiermarken in de namiddag wel enkele hoge wolkenvelden over. De zon blijft hier goed doorheen schijnen maar de lucht is even wat minder strak blauw.


Zaterdag trekken er dan weer wat meer wolkenvelden over Vorarlberg en Westelijk Tirol. Maar opnieuw is het vrijwel overal zonovergoten kaiserwetter. De middagtemperatuur varieert wel sterk tussen west en oost. Met een zuidelijke wind kan het in het Rheintal 17 graden worden en rondom Innsbruck 16. In Klagenfurt en Villach is het ‘slechts’ 7 graden door een wind die wat meer de oosthoek weer opzoekt. Op 1500 meter ligt de temperatuur tussen 6 graden in het westen en zowaar -2 graden in Stiermarken.

Vanaf zondag nemen storingen weer wat meer afstand en zet het mooi weer door in heel Oostenrijk. Maart 2022 is dus zonovergoten begonnen en het is meteen ook vroeg lenteachtig. Dat wordt dus genieten van mooie pistes en heerlijke terrasmomentjes.

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Werken in Oostenrijk make it happen

Werken in Oostenrijk make it happen

Cityhouse Flipside Groot Banner

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...