Zonovergoten maar snikheet

Zonovergoten maar snikheet

Het is pas juni maar de temperaturen doen aan als begin Augustus. Dat is de warmste periode van de zomer maar dit jaar is het al vroeg “begin augustus”. De temperaturen liggen dik boven de 30°c vandaag en morgen. Het wordt snikheet en kraakhelder. Smeren dus! De afwijking in temperaturen is in West Europa het grootst als je gaat kijken naar de afwijkingen in de rest van de wereld.

ZATERDAG:

Het is hoogzomer en de zon schijnt volop de hele dag. Er is weinig wind en de temperaturen lopen flink op. In het westen (Vorarlberg) is het duidelijk het warmst omdat die regio dicht bij de hete bubbel ligt die bijna geheel west Europa in z’n greep houdt. Hoog in de bergen is het uiteraard koeler maar het nul graden niveau ligt hoger dan de hoogste toppen van Oostenrijk, namelijk rond de 4500 meter. Op de meeste gletsjers is het met +8°c dik boven nul. Aan de grond in de meeste dalen liggen de temperaturen tussen 28°c en 33°c.

ZONDAG:

Het is een copy/paste van zaterdag met dien verschillen dat er nog een graadje bijkomt en er iets meer wind uit het westen waait. In de bergen kan er soms een flinke windstoot tussen zitten. De lijnen van gelijke luchtdruk kruipen meer naar elkaar toe en dat zorgt voor een toename van de wind.  Voor de rest is het weer veel te warm voor de tijd van het jaar. Heel misschien kan er in het westen in de avond een lokale onweersbui ontstaan. De lucht wordt iets vochtiger dus kan het een beetje klam aanvoelen. De meeste en ergste hitte wordt wel over de Alpenboog gelepeld.

DE VERDERE VOORUITZICHTEN:

Na zondag is het gedaan met de ergste hitte. Europa koelt af door noordwestelijke invloeden. De kans op regen of een regenbui neemt dan ook weer toe en het wordt aanmerkelijk koeler. Normale waarden voor juni komen weer in zicht. Persoonlijk heb ik dat liever dan die enorme hitte. Daarvoor ga ik wel naar Egypte!

Fijn weekend!

Ronaldo

WERKZE OOSTENRIJK grote banner 900 600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...