Zonovergoten vooruitzichten voor Oostenrijk

Zonovergoten vooruitzichten voor Oostenrijk

Er is geen speld tussen te krijgen. Vandaag zijn er hier en daar nog wolkenvelden maar na vandaag  breekt er een lange periode aan met Kaiserwetter en ook nog eens temperaturen waarvan de sneeuw niet schrikt. Met name omdat de dauwpunt temperaturen laag blijven door de droge lucht. Dat betekent weinig sneeuwsmelt en superduper pistes.

ZATERDAG:

De dag begint met wolkenvelden en sneeuw. Geen zware sneeuwdump maar gewoon een fijne opfrisser voor de noordkant van de Alpenboog. Nog steeds geen sneeuw voor de zuidelijke deelstaten. In het uiterste zuidoosten is het droog maar is er ook hardnekkige bewolking. De wind waait uit het noorden tot oosten en vooral in de zuidelijke deelstaten kan de wind aardig doorstaan. De temperaturen liggen tussen het vriespunt in het westen en +8 in het oosten. De sneeuwvalgrens ligt rond de 600 meter. Op 2000 meter is het rond -10c.

ZONDAG:

Dauwpunt temperatuur. Koud dus weinig sneeuwsmelt

Zondag is zonovergoten. De wind komt uit het oosten en is droog van origine. Dat betekent koude en droge lucht. Door de droge lucht is er, ondanks de zon, weinig sneeuwsmelt. De pistes blijven dus perfect en dat is hosanna voor de vakantiegangers. Natuurlijk doet de zon z’n best maar de pistes hebben daar nauwelijks last van. Dus perfect omstandigheden. In het uiterste oosten kunnen nog wat wolkenvelden hangen maar in de bergen is het perfect. De temperaturen blijven op niveau en in de ochtend is het flink koud. De rest van de dag ligt de temperatuur rond of net boven het vriespunt.

De verdere vooruitzichten:

Weinig woorden aan vuil maken. Maandag Kaiserwetter. Dinsdag wellicht wat bewolking van een front dat regen gaat brengen in Nederland. Maar daarna wederom fraai met gematigde temperaturen. Slechts aan het einde van de week kan de temperatuur iets oplopen. Veel zon, weinig wolken. Perfect vakantieweer 

Fijn weekend!

Ronaldo

WERKZE OOSTENRIJK grote banner 900 600

Oostenrijkse Winkel grote banner

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...