Zonovergoten zondag in Oostenrijk

Gistermiddag brak na een regenachtige ochtend de zon alsnog door in oa Tirol

Zonovergoten zondag
Gisteren hadden we in Oostenrijk nog te maken met een storing, hierdoor viel een groot deel van de dag in het water. Toch brak in Vorarlberg en later Tirol de zon alsnog door en eindigde de dag vriendelijk. Helaas kwamen de opklaringen te laat voor Karinthië. Maar vandaag is het overal vriendelijk en zonovergoten weer. Daarbij stijgt de temperatuur naar bijzonder hoge waarden voor eind oktober.

Vanmorgen start de dag nog niet overal zonovergoten. Zo komen er enkele mistbanken en lage bewolking voor in sommige dalen. Dit kan best even duren voordat het opgetrokken is. Ook is het in sommige dalen waar het wel helder is nog fris met vorst aan de grond. Maar uiteindelijk schijnt overal de zon nog voor het middaguur en warmt het snel op. De middag verloopt dan ook vriendelijk en zonnig, daarbij stijgt de temperatuur naar bijzonder hoge waarden; maximaal 18 tot 24 graden. Ook kan het lokaal nog een fractie warmer worden zoals in het Rhein- of Inntal.

Vanavond is het lang helder, maar en trekken ook velden met dunne sluierbewolking over. In eerste instantie koelt het hard af. Toch neemt in de nacht de bewolking toe en stagneert de afkoeling.

Morgen beginnen we met een mix van dikke wolkenvelden en wat zon. De meeste ruimte voor de zon zien we in Karinthië en verder oostwaarts. In Vorarlberg is de bewolking dik genoeg voor een eerste bui en tijdens de middag breiden deze buien zich uit over de andere deelstaten. Vooral in Tirol en het Salzburgerland kan het tot pittige buien komen, soms met onweer. Desondanks is het mild met maxima tussen de 17 en 21 graden.

Dinsdag keert de zon weer terug, maar het is nog niet direct zonovergoten. Naast zon is er ook plaats voor enkele wolkenvelden. Toch blijft het nagenoeg droog en is het met maximaal 18 tot 21 graden heerlijk herfstweer.

Vanaf woensdag zien we weer vaker de zon. Het blijft mild tot extreem mild, vooral later in de week kan de temperatuur weer de 23 of 24 graden aantikken langs de noordkant. Kortom de tweede herfstvakantieweek verloopt top.

Jeroen Elferink-Ruijsch

PS gisteren hadden we nog meer foto’s in de ochtend regen en in de middag hele mooie opklaringen.

RTL4 Weer Brixen im Thale 22 okt 2022

RTL4 Weer Brixen im Thale 22 okt 2022

Chalet.nl grote banner 900-600

Oostenrijkse Winkel grote banner

Ski Outlet Logo

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...